Cilt kanserine dikkat çekmeyi amaçlayan kablosuz internet projesi: Shadow Wi-Fi

Cilt kanserine dikkat çekmeyi amaçlayan kablosuz internet projesi: Shadow Wi-Fi

Bildiğiniz gibi güneş ışığına direkt olarak uzun süre maruz kalmak, bazı cilt problemlerini ve hatta cilt kanserini bile tetikleyen bir faktör. Bu noktada, teknoloji de bir yere kadar! Peru'da başlayan bir kablosuz internet projesi kitleleri bu konuda bilinçlendirme anlamında önemli bir çözümle karşımıza çıkıyor.

Tatilcilerin en büyük problemi çoğu zaman plajlarda kablosuz internet bağlantısından uzak kalmaları. Happiness Brussells tarafından hazırlanan Shadow Wi-Fi projesi, ilk defa Peru'da bir plajda hayata geçirildi ve cilt kanserine de dikkat çekme amacı taşıyor.

Plajdaki büyük bir yapı gölge yaratıyor. Yapının içerisindeki kablosuz internet sağlayıcı modem ise, yapılan özel geliştirmelerle birlikte gün boyunca sadece gölge içerisinde kalan yerlere internet bağlantısı sağlıyor. Yani güneş ışığına göre kablosuz internet anteni hareket ediyor. Böylece internete bağlanmak isteyen kullanıcılar sürekli olarak gölge altında kalmak ve gölgede durmak zorunda kalıyor. Tek seferde aynı anda 250 kişinin bağlanabildiği kablosuz internet ağı Shadow Wi-Fi hem cilt kanserine dikkat çekiyor hem de plajdaki bireyleri güneş ışığına direkt maruz kalmaktan koruyor.

Peru'nun  Playa Agua Dulce bölgesinde ilk kez kurulan Shadow Wi-Fi'ın yakında San Francisco, Yeni Zelanda gibi dünyanın farklı noktalarındaki plajlarda da kurulması bekleniyor.  Shadow Wi-Fi'ı ve çalışma prensiplerini anlatan bir videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.