Japonya'nın en büyük dijital reklam teknoloji şirketlerinden FreakOut, Türkiye'ye açılıyor

Japonya'nın en büyük dijital reklam teknoloji şirketlerinden FreakOut, Türkiye'ye açılıyor

Japonya'nın en büyük reklam teknoloji (adtech) girişimlerinden biri olan FreakOut, aralarında Türkiye'nin olduğu beş yeni pazara açılıyor. Bunun için Türkiye açılımına öncülük edecek olan bir genel müdür arayışında olan şirket, Türkiye'de öncelikle bir doğal reklam ağı kurmaya hazırlanıyor.

FreakOut adını daha önce duymamış olabilirsiniz zira 2010 yılında kurulan şirket, bugüne kadar ağırlıkla Asya pazarına odaklandı. İlanda şirketin açılmayı planladığı diğer pazarlar Singapur, Tayland, Endonezya ve Tayvan olarak sıralanıyor ve Türkiye bu anlamda bir istisna. 

Dijital reklamlar için hem talep platformu (DSP) hem de gerçek zamanlı teklif (RTB) servisleri sağlayan FreakOut'un kurucu ve CEO'su, 2008 yılında Yahoo tarafından satın alan reklam eşleştirme girişimi Brainer'ın da kurucusu olan Yuzuru Honda. 2012 yılında GMO Venture Partners'tan 1,5 milyon dolarlık ilk tur yatırım alan FreakOut, 2013 yılında Yahoo Japonya yatırım birimi YJ Capital'dan 5,4 milyon dolarlık yatırım almıştı. Geçen sürede hızlı büyümesiyle dikkat çeken FreakOut, 2014 yılında Tokyo Borsası'nda gerçekleştirdiği 400 milyon dolarlık halka arz operasyonuyla adından söz ettirmişti.

Mobil reklamlarla birlikte MT Burn adlı şirketiyle doğal reklamlara odaklanan FreakOut, ilanında Türkiye pazarına MT Burn ile giriş yapacağını söylüyor.

Konuyla ilgili FreakOut tarafından bize ulaşan bir açıklama henüz yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.