Panasonic, Firefox OS tabanlı ilk akıllı televizyonları Avrupa'da satışa sundu

Panasonic, Firefox OS tabanlı ilk akıllı televizyonları Avrupa'da satışa sundu

Bu yıl tüketici elektroniği fuarı CES'te ilk kez duyurulan Mozilla-Panasonic işbirliği meyvelerini vermeye başladı. Firefox OS tabanlı Panasonic TV'ler bugün itibarıyla Avrupa'da satışa sunulmaya başlandı. Bu adım Firefox OS için bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Mozilla'nın yaptığı resmi açıklamada ifade edilen Avrupa'yı AB üyesi ülkeler olarak düşünürsek, Firefox OS temelli Panasonic akıllı televizyonlarını şu anda Türkiye'de görmemiz mümkün değil. Ancak Mozilla bu modellerin önümüzdeki aylarda dünya geneline yayılacağını eklemeyi ihmal etmiyor.

Firefox OS tabanlı 6 farklı Panasonic TV

Panasonic'in ilk kavisli ekranlı LED LCD televizyonu da dahil olmak üzere, 6 farklı Viera serisi modelde* kullanılan Firefox OS, tahmin edebileceğiniz gibi kendini daha açık ve yetenekli bir platform olarak tanıtıyor. Firefox'un HTML5 tabanlı platformu, sunulan API'lerle geliştiricilere, üreticilere ve kullanıcılara daha esnek ve kişiselleştirilebilir bir platform sunuyor.

Akıllı telefon tarafında her ne kadar çok ses getirmediyse de bazı önemli markalar Firefox OS için uygulama geliştirmeyi ihmal etmiyor. Firefox OS tabanlı akıllı televizyonlarda da Netflix, Hulu, YouTube ve daha fazla uygulamayı kullanmak mümkün olacak.

Google'ın Android, Samsung'un Tizen ile akıllı TV pazarında kendine yer açmak istediği dönemde henüz kimsenin çok fazla yol katetmediğini söyleyebiliriz. Google her ne kadar avantajlı olsa da akıllı televizyonların yeni bir rekabet alanı olarak kabul etmek mümkün.

*Firefox OS kullanacak Panasonic akıllı televizyon modelleri CR850, CR730, CX800, CX750, CX70, CX680 olacak ancak modeller ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Takip etmek için panasonic.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.