Foxconn, Cyanogen'i stratejik yatırımcı olarak destekleyecek

Foxconn, Cyanogen'i stratejik yatırımcı olarak destekleyecek

Çin'in popüler ve devasa elektronik imalatçısı Foxconn, sadece 'montajcı' sıfatından sıyrılma yolunda yeni adımlar atıyor. Merkezi Tayvan'da bulunan şirket, son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Android sürümü Cyanogen'e yatırım yaptığını açıkladı.

Mart ayında 80 milyon dolar yatırım alan Cyanogen, Microsoft'tan değil ama önemli başka yatırımcıları da arkasına almıştı. Foxconn, bugün açıklanan bilgiye göre söz konusu C Serisi yatırım turuna katılan yatırımcılardan biri olmuş.

Cyanogen'in büyük pazarlardaki büyümesini ticari yönden destekleyecek olan Foxconn, ne kadar yatırım yaptığını açıklamıyo. Stratejik yatırımcı olarak ticari işlerini küresel çapta ölçeklendirmeye devam ettiklerini belirtiyor.

Qualcomm Incorporated, Telefónica Ventures, Index Ventures gibi bildiğimiz yatırımcıların yanında Twitter'ın yeni yatırım şirketi Twitter Ventures da C Serisi yatırım turunda Cyanogen'i desteklemişti. Microsoft ile de Nisan ayında bir stratejik partnerlik anlaşması yapılmıştı.

Toplamda 110 milyon dolarlık bir yatırıma ulaşan Cyanogen, C serisi yatırımını yetenekli çalışanları işe alarak daha iddialı bir konuma gelmek için harcayacağını açıklamıştı. Cyanogen Mod ve Cyanogen OS altında 2 farklı geliştirme yapan şirketin Foxconn'u arkasına alması üreticilerle daha yakın çalışması anlamına geliyor.

Bu yatırım hem Foxconn ve Cyanogen'in stratejilerine hem de pazar dinamiklerine uygun görünüyor. Zira Şubat ayında Xiaomi'nin Android yorumu MIUI 100 bin kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı ve Google'a bel bağlamayan Cyanogen'in de bu pazarda yavaş yavaş büyümesi mümkün olabilir. Yeterki donanım tarafında güçlü cihazlar uygun fiyata satışa sunulsun.

Son bir bilgi olarak Foxconn'un, 2010 yılından bu yana da Türkiye'de faaliyet gösterdiğini ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.