BitTorrent'in mesajlaşma uygulaması Bleep yayınlandı

BitTorrent'in mesajlaşma uygulaması Bleep yayınlandı

BitTorrent'in sahibi olduğu özel sesli ve yazılı mesajlaşma uygulaması  Bleep, halka açık olarak test edilmek için Alpha versiyon olarak uygulama mağazalarındaki yerini aldı.

Bundan yaklaşık iki ay kadar önce BitTorrent kapalı ve davet usulü ile çalışan bir beta sürecini başlatmıştı, artık bugün gerçekleştirdiği duyuru ile Bleep'in logosunu, Mac, Android ve iOS uygulamalarını da resmi olarak çıkartan Bleep'in amacı günümüz mesajlaşma uygulamalarına bir alternatif olmak amacıyla yola çıkıyor.

Bleep'in kendini P2P ve gizlilik odaklı olarak konumlandırması, Bleep'in en ilgi çekici yanlarından birisi. Tüm mesajların tamamen şifrelenmiş olarak iletildiğini söyleyen uygulama, gizliliğine önem veren kullanıcıların da ilgisini çekmek için kendi konumlandırmasını da bu yönde yapıyor ve bu özelliğine vurgu yapıyor.

E-posta adresiniz veya cep telefonu numaranız ile kayıt olabileceğiniz Bleep, sadece o anda online olan kullanıcılara sesli arama ve mesajlaşma yapabilmenize izin veriyor. İşler Bleep için yolunda giderse, gizlilik konusuna önem veren kişilerden "Özel bir şey konuşacağız, Bleep'e gel" lafını duymamız bile mümkün olabilir. Bleep uygulamasında bulunan "Whisper" özelliğiyle birlikte, attığınız mesajların okunduğu andan itibaren kaybolmasını sağlayabiliyorsunuz. Aslında burada biraz Snapchat mantığıyla çalışan bir model var, arkadaşınıza mesajınız/fotoğrafınız, karşı tarafın görüldüğü andan itibaren karşı tarafın bir daha göremeyeceği şekilde erişilemez oluyor.

bleep-screens

Bir süredir testleri devam eden ve üzerinde çalışıldığını bildiğimiz uygulama, artık kendi yüzünü göstermiş oldu.  Bakalım Bleep, sesli arama ve mesajlaşma uygulamaları arasındaki pazardan nasıl bir pay kapmayı başaracak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.