Facebook mobil uygulama indirme reklam modelini geliştiriyor

Facebook mobil uygulama indirme reklam modelini geliştiriyor

Facebook başından beridir en güvendiği reklam modellerinden birisi olan ve mobil uygulama indirtmeye yönelik reklam modelinde bazı önemli geliştirmelere imza attığını duyurdu. İlk kez Facebook'un geliştirici blogunda yer alan yeni özellikle birlikte artık uygulama sahipleri ve pazarlamacılar, sadece uygulamayı indirmek için değil, indirildikten sonra uygulama içerisinde de herhangi kullanıcılara herhangi bir aksiyon aldırmak adına deep linking adı verilen yöntemle ilgili sayfaya yönlendirecek.

Facebook'un en çok para kazandığı reklam alanlardan birisi olan mobil uygulama indirilmesine yönelik reklamlar artık uygulama geliştiriciler için de daha kıymetli olacak. Çünkü kullanıcılar, kendi uygulamaları içerisinde satmayı hedefledikleri ya da başvuru formu gibi uygulama içindeki alt sayfalara, kullanıcıları direkt olarak yönlendirebilecek.

Web reklamcılığında oldukça çok kullanılan, direkt olarak satın alma sayfasına yönlendirme veya başvuru formuna yönlendirme gibi aksiyonlar, artık bu yeni özellik sayesinde mobil uygulamalarda da derin linkleme (deep linking) verilerek yapılabilecek. Bir mobil reklamı gören kullanıcı, önce uygulamayı görecek, uygulamayı açtığında ise, reklamverenin satışı ya da form doldurulmasını amaçladığı ilgili sayfaya yönlendirecek.

Özellikle uygulama içerisinden para kazanan reklamverenlerin, mobil uygulama indirme reklamlarının ROI hesabı yapmalarını da kolaylaştıracak bir adım olan bu yeni özelliğin, satışlara da katkısı olacağına inanılıyor. Aynı şekilde uygulama içi satış yapan uygulamalar da Facebook aracılığıyla satış gerçekleştirebilecek. Örneğin bir otel randevu uygulaması, sadece uygulamasını indirtmek için para ödemeyecek, yapacağı hedeflemeyle birlikte kullanıcıları direkt uygulama içindeki otel rezervasyon sayfasına yönlendirecek. Yahut bir başka örnek, uygulama içi satışlarını artırmak isteyen bir fotoğraf düzenleme uygulaması kullanıcıları direkt olarak filtrelerin satışının yapıldığı mobil uygulama içindeki sayfaya yönlendirebiliyor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.