Turkcell T60, 15 Mayıs'ta 799 TL bedelle ön satışa sunuluyor

Turkcell T60, 15 Mayıs'ta 799 TL bedelle ön satışa sunuluyor

Kaan Terzioğlu-t60-turkcell

Turkcell T serisi akıllı telefonlarının en yenisi T60'ı bugün düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. Turkcell yeni CEO'su Kaan Terzioğlu'nun "T serisinin bugüne kadarki en gelişmiş üyesi" olarak tanımladığı T60 ile Turkcell özellikle donanım tarafında ciddi iyileştirmeler yapmış.

Turkcell T60, eklenen sensörler sayesinde bulunduğu ortamın sıcaklık, nem ve basıncını ölçebiliyor ve kullanıcılarının adımlarını da sayabiliyor. Bu son kullanıcıları olduğu kadar uygulama geliştiricileri de ilgilendiren bir yenilik.

T60_sanal_gozluk

Beklendiği gibi kamera özellikleri de geliştirilen T60, 13 MP’lik otomatik odaklama özellikli arka kamera ve 5 MP ön kameraya sahip. Turkcell'in kendi kamera uygulamasıyla birlikte gelen T60, HDR çekim desteği, panoramik çekim ve düşük ışık çekim modu gibi özellikleri de kullanıcılarına sunuyor.

T60 sesli veya hareketli komutları tanıyor. Dilerseniz el işaretleriyle ya da gülümsemeyle cihazın kamerasını kullanabiliyor, gelen bir çağrıyı yine el hareketiyle kabul edebiliyorsunuz.

T60_lazer_klavye

Android Lollipop tabanlı T60 lazer klavye, akıllı kılıf ve sanal gerçeklik gözlüğü gibi aksesuarları da destekliyor. Sanal gerçeklik gözlüğü desteği kullanıcıların 3D videoları telefonlarından izlemelerini sağlıyor. Aksesuarlar telefon sahiplerine özel tekliflerle sunuluyor.

500 binin üzerinde satış adetine ulaşan T50 ile birlikte T serisinin toplam satışının milyonu geçtiğini söyleyen Terzioğlu, Turkcell'in yerli telefonuyla ekonomiye 1 milyar liralık katkı yaptığının altını çiziyordu. Başarının T60 ile devam ettirilmesi amaçlanıyor.

T60'ın öne çıkan teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

  • 16 GB dahili ve isteğe bağlı SD kart ile artırılabilir hafıza 
  • Qualcomm 8939 1.5 GHz 8 Çekirdek
  • 129 gram ağırlık ve 7,8 mm kalınlık
  • 5” HD IPS (1280x720) ekran
  • T-Sensör uygulaması üzerinden sıcaklık, nem ve basınç, T-Fit uygulaması üzerinden adımları ölçme
  • 13 MP arka, 5 MP ön kamera, 1080p video kayıt yapabilme
  • 4G (150 Mbps), DualCarrier
  • Standart ve Kolay Kullanım arayüzü;  çocuk ve misafir modları
  • Lazer klavye, akıllı kılıf ve sanal gerçeklik gözlüğü desteği
  • 2400mAh pil
  • HD Ses, gürültü engelleme, Dolby Surround ses özellikleri

Turkcell T60'ın ön siparişe özel fiyatı 799 lira olarak belirlenmiş. T60’ı 799 TL’ye satın almak isteyenler için ön siparişler turkcell.com.tr üzerinden 15 Mayıs’tan itibaren açılıyor. Lansman toplantısı sırasında ilk kez gösterilen T60 tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.