Techcrunch'ın Disrupt NY etkinliğindeki Startup Battlefield yarışmasında kazanan girişim Liquidity oldu. Ancak beklentilerin aksine 24 girişim arasından sıyrılan Liquidity, SaaS tipi bir girişim, yeni bir sosyal ağ, e-ticaret veya mobil uygulama değil. Nanoteknolojiyi kullanan bir su filtreleme teknolojisi.
50 bin dolarlık büyük ödülü kazanan Liquidity, özel nanofiber zarla kirli suları başarılı bir şekilde arındırıyor 15 yıllık patentli bir akademik çalışmanın ürünü olan filtreler, suları yüzde 99.9 oranında bakterilerden ve kirlerden temizleyebiliyor.
Kickstarter'da da boy gösteren teknoloji girişimi geliştirdiği filtreleri başka cihaz üreticilerine de satmayı düşünüyor. Zira filtrelerin 2-3 ayda bir değiştirilmesi gerekiyor ki bu da Liquidity için sürekli bir gelir kaynağı anlamına geliyor. Liquidity'in geliştirdiği ilk ürün olan Nakedfilter adlı suluk da söz konusu filtre sistemini kullanıyor.
Distrupt NY jürisinin Liquidty'yi neden birinci seçtiğini anlamak içinse susuzluk sorunlarını ve suyun geri dönüşümünü düşünmek yetiyor da artıyor.
Disrupt NY Startup Battlefield'ın 6 Finalist Girişimi
Disrupt NY etkinliğindeki Startup Battlefield'de finale kalan diğer 6 girişimden de bahsetmek gerek. Dilerseniz Techcrunch üzerinde Liquidity de dahil 7 finalist girişimin sunumlarını izleyebilirsiniz.
BioBots: Biyoteknoloji alanındaki bir teknoloji girişimi olan BioBots, biyolojik 3D yazıcı üretiyor. BioBots ile bilimsel araştırmalara döbük yaşayan/canlı dokular basılabiliyor.
Bitfusion: Şeffaf ve otomatik olarak donanımsal gücünüzü artıran bir yazılım sunuyor. Uygulama yeniden yazımı gerektirmeksizin 100 kata kadar performans artışı sağlayabileceğini dile getiriyor.
Cloudwear: Yeni ve güçlü bir kimlik doğrulama sistemi. İki aşamalı doğrulamadan daha fazla güvenlik vaadediyor. Sunduğu ücretsiz uygulama programlama arayüzü (API) web sitelerinde ve uygulamalarda kolayca kullanılabilmesini sağlıyor. Kurucular Google, Microsoft ve SpaceX'ten çıkan girişimciler.
Digital Genius: Yapay zekaya ürünü olan DigitalGenius, doğal dil işleme tekniklerini kullanarak müşterilere yanıt veren bir platform sunuyor. Akıllı bir otomatik müşteri temsilcisi rolü üstelenen Digital Genius farklı endüstrilerden büyük çaplı şirketlere hizmet veriyor.
Nucleus Scientific: Günümüzün en büyük sorunlarından(!) biri hiç şüphesiz hızla biten akıllı cihaz pilleri. MIT Profesörü Ian Hunter'ın 2007 yılında Nucleus Scientific bu sorunu çözmek istiyor. Enerji depolanması ve transferi üzerine çalışan Hunter, pillerin hızlı şarj olması ve uzun süre dayanması üzerine çalışmalar yapıyor.
PageCloud: Bir internet sitesi sahibi olmak İnternet Mahir'den bu yana epey kolaylaştı ancak PageCloud bu işe yepyeni bir yorum getiriyor. Web sitesi geliştirmenizi Photoshop gibi masaüstü uygulamalarla yönetmenizi sağlayan bulut tabanlı bir hizmet sunuyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap