Kargo Yakala: Nakliyat dikeyinde mobil pazar yeri uygulaması

Kargo Yakala: Nakliyat dikeyinde mobil pazar yeri uygulaması

Onlarca hizmeti sunan ve çoğu web öncelikli olan pazar yerlerinden mobil odaklı olmasıyla ayrışan Kargo Yakala, mobilin doğasına uygun olarak belirli bir dikeyi hedefliyor. İsminden anlaşılacağı gibi nakliye hizmeti gerektiren işler için kullanıcılara kısa yoldan bir pazar yerine erişme imkanı sağlayan uygulama, dün yani 5 Mayıs'ta App Store'da yayınlandı.

Kargo Yakala, Türkiye'de farklı sektörlerdeki iş deneyiminden sonra, İsviçre'de yaklaşık 7 ay çalışıp Ağustos 2014'te girişim için çalışmalara başlamak üzere Türkiye'ye dönen Mehmet Şah ve Grey İstanbul, Happy People Project gibi ajanslarda Sanat Yönetmeni olarak çalışan Çetin Yıldız'ın ortak girişimi. İhtiyaçtan doğan Kargo Yakala'nın kurucu ortağı Mehmet, Marmara Üniversitesi Seramik Bölümü mezunu ve büyükçe bir seramik fırınını taşımak için bir ay uğraştıktan sonra zahmeti en aza indiren bir çözüm düşünmeye başladıklarını söylüyor. Bireysel kullanıcılar ve nakliye hizmeti sağlayıcılarını hedefleyen Kargo Yakala, kullanıcı deneyimi açısından vaadini yerine getiren bir uygulama.

kargoyakala ekran

Eşya, ev, evcil hayvan ya da araç taşıma hizmetini almak isteyen kullanıcıların tipik bir ilan sitesinde olduğu gibi ilgili detaylar ve dilerlerse fotoğraflarını girerek ilan verdiği uygulamada, hizmeti vermek isteyen nakliyeci açık artırma usülü belirleniyor. Kargo Yakala, nakliye sırasında yaşanan karmaşayı/ nakliyeci şikayetini en aza indirmek için, taşınma sırasında asansör kullanılıp kullanılmayacağı, eşyaların ebatları, sayısı gibi detayları önceden belirlemenizi sağlıyor.

Ardından kullanıcının belirlediği süre içinde en düşük teklifi veren nakliyeci işi alıyor ve ödeme yapılıyor. Taşınma işlemi gerçekleştikten sonra, kullanıcı eğer hizmetten memnun kaldıysa, ücret Kargo Yakala tarafından nakliyecinin hesabına aktarılıyor. Kargo Yakala, işlem başına yüzde 10 ücret alıyor ancak aylık üyelik gibi daha esnek tekliflerle komisyon oranının düşürülmesi de düşünülüyor. Kargo Yakala süreç için henüz bir sigorta şirketiyle çalışmıyor ancak ilerleyen dönemlerde isteğe bağlı sigortalı taşıma hizmeti sunulması da planlar arasında.

Henüz erken döneminde olması nedeniyle uygulamanın kullanıcı, ilan sayıları ve nakliyeci erişimi de oldukça düşük. Ancak kurucuları, yaklaşık altı ay süren pazar araştırmasında görüştükleri nakliyecilerin önemli bir çoğunluğunun (yüzde 90) böyle bir uygulamaya sıcak baktığını söylüyorlar. Uygulamanın referans ve kullanıcı geri bildirimleri fonksiyonlarının da önemli olacağını söyleyebiliriz.

Bireysel kullanıcıyı hedefleyerek Borusan ETA ve WebNak gibi B2B taşıma uygulamalarından farklılaştığını söyleyen Kargo Yakala, Armut.com, Sahibinden.com, HeyUstam gibi son dönemde sayısı hızla artan servis için pazar yerleriyle rekabet ediyor. Ancak uygulamanın halihazırda uShip, talebe göre taşıma servisi Shyp ya da P2P taşıma servisi olarak veren PeerShip gibi farklı yönlerden dönüşüme uğrayan taşımacılık tarafında uzmanlaşması ve mobil öncelikli olması Kargo Yakala açısından avantajlar olarak sıralanıyor.

İncelemek isterseniz Kargo Yakala iOS uygulaması için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.