TomTom, Bandit ile aksiyon kamerası pazarına giriş yapıyor

Bugüne dek navigasyon cihazları arasında en bilindik markalardan birisi olan TomTom, bu sefer karşımıza yepyeni bir ürün segmenti ile karşımıza çıkıyor.
TomTom, Bandit ile aksiyon kamerası pazarına giriş yapıyor

tomtom-banditBugüne dek navigasyon cihazları arasında en bilindik markalardan birisi olan TomTom, bu sefer karşımıza yepyeni bir ürün segmenti ile karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi son dönemde yeni oyuncuların da girmesiyle oldukça sıcaklaşan bir rekabet ortamına sahip olan aksiyon kamerası pazarına yeni bir oyuncu katacak olan TomTom, pazar lideri olarak konumlanan GoPro'nun karşısına Bandit adını verdiği bir ürünle çıkıyor.

TomTom, Bandit adı verilen ürünle birlikte aksiyon kamerası olarak adlandırılan formda, geniş açılı lenslerle fotoğraflar ve videolar çekebilen, tamamen su geçirmez ve nispeten darbelere de dayanıklı bir ürün yapısıyla karşımıza çıkıyor. TomTom Bandit, pek çok aksiyon kamerasının sunduğu ve artık standart niteliğindeki bu özellikleri farklılaştırma noktasında ise işin biraz yazılım tarafına eğilmiş. Özellikle GPS konusunda başarılı olan TomTom, Bandit'in içine GPS sensörlerini de yerleştirmiş.

Bununla birlikte, TomTom Bandit ile çekilen görüntülerin, akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla düzenlenebilir ve hemen paylaşılabilir hale getirilmesi ise, TomTom'un ürüne yazılımsal dokunuşu olarak nitelendirebiliriz. TomTom'un Bandit'i tanıtırken özellikle bu farklılıklara vurgu yapması da bunu kanıtlar nitelikte.

TomTom Bandit'in teknik özelliklerine baktığımızda, ürün 1080p kalitesinde 30 ve 60 FPS, yine 720p kalitesinde 60 ve 120 FPS olarak video çekebiliyor. 16 megapiksellik fotoğraflar çekebileceğiniz TomTom Bandit'de Wi-Fi, Bluetooth ve USB 3.0 teknolojileri bulunuyor. TomTom Bandit ek bir su altı koruma kabıyla 50 metreye kadar su geçirmez hale geliyor. Şu anda sadece iOS platformu için var olan uygulama, Android'de de çok yakında yerini alacak.

TomTom Bandit, 429 Euro'luk fiyatıyla Mayıs ayında satışa çıkacak. ABD'de satışa sunulması ise yaz aylarını bulacak. Cihazın farklı aksesuarları da içinde barındıracak olan premium paket versiyonunun ise Haziran ayında piyasada olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.