uBeam, hareket halindeyken şarj eden kablosuz teknolojisi için 50 milyon dolar yatırım alıyor

uBeam, hareket halindeyken şarj eden kablosuz teknolojisi için 50 milyon dolar yatırım alıyor

uBeam, elektronik cihazları kablosuz internete bağlanır gibi şarj eden ultrason teknolojisini sonunda pazara sunmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar aralarında Andreessen Horowitz, Marissa Mayer, Mark Cuban ve Founders Fund'ın olduğu onlarca yatırımcıdan 13,2 milyon dolar yatırım alan ve geçtiğimiz yıl ilk çalışan prototipini tanıtan uBeam, yeni bir yatırım desteğiyle teknolojisini ürünleştirmeyi planlıyor. TechCrunch'ın haberine göre, uBeam 500 milyon dolarlık değerlemeyle 50 milyon dolarlık yeni yatırım alıyor.

University of Pennsylvania'da astrobiyoloji eğitimi alan ve ardından NASA'da araştırmacı olarak görev yapan Meredith Perry'nin  2012 yılında kurduğu uBeam, telefon, laptop, iPod gibi taşınabilir elektronik cihazların ultrason dalgalarıyla şarj edilmesi üzerinde çalışıyor.

uBeam

Hem kullanıcıyı hem de cihazı kablolardan ve kurtararak özgürleştiren bu teknoloji, enerjinin Wi-Fi gibi yayılmasını sağlıyor. uBeam bunun için şarj ağını oluşturacağı binanın elektrik sistemine bağlanan vericileri kullanıyor. Vericiler elektriği ultrason dalgalarına çeviriyor ve havadan iletilmesini sağlıyor. Ultrason dalgaları, taşınabilir elektronik cihaza bağlı alıcı tarafından yakalanıyor ve yeniden elektriğe çevriliyor. Böylelikle cihazın şarj olmasını sağlayan alıcıları, telefonunuza ya da cihazınıza bağlı bir kablosuz şarj kılıfı gibi düşünebilirsiniz.

ubeam

uBeam'in ilk prototipinde bir kutu büyüklüğünde sergilenen vericileriniyse en fazla 5 mm kalınlığında duvara monte edilebilecek plakalar haline getirmeye çalışıyor. Bu cihazları mekanlarında ilk sunmak ve uBeam deneyimi müşterilerine yaşatmak içinse başta Starbucks ve büyük fast food zincirleri olmak üzere markalar tarafından girişime yatırım yapmak için ciddi bir ilgi olduğu belirtiliyor. uBeam, olası iş birlikleri için Virgin Havayolları, Starwood otelleri, Apple ve Samsung gibi üreticilerle görüşmüş bugüne kadar.

Kablosuz şarjın kablosuz internet ağı gibi çalışmasını sağlayan uBeam, cihazları kabloyla aynı hızda şarj ettiğini iddia ediyor. Henüz 4,5 metre olan etki alanınınsa genişletilmesi uBeam'in üzerinde durduğu konulardan biri. Bununla birlikte vericilerini en fazla 50 dolardan piyasaya sunması beklenen uBeam, uygun fiyatlamasıyla hızlı bir büyüme yakalayabilir gibi görünüyor. Zira girişim gittiğiniz bir kafede ücretsiz Wi-Fi gibi uBeam hizmeti almanızı da sağlamak istiyor. Bununla birlikte uBeam ürünlerini yalnızca işletmelere değil, son kullanıcılara da satmayı planlıyor.

Alanında gelecek vaat eden girişimlerden biri olan uBeam, yatırım turuyla hedefine bir adım daha yaklaşacak. Yatırımla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.