SAASPASS: Bilgisayara ve internet hesaplarına şifresiz güvenli giriş

SAASPASS: Bilgisayara ve internet hesaplarına şifresiz güvenli giriş

SAASPASS bilgisayar sifresiBulut tabanlı şifreleme uygulaması SAASPASS, bilgisayarları şifre hırsızlığına karşı korurken, kullanıcıları da klavye kullanma zorunluluğundan kurtarıyor.

2012 yılında 3 kurucu ortak (Fatih Karataş, Selahaddin Karataş ve Ömer Karataş) tarafından kurulan SAASPASS, Türkiye'den çıkıp Silikon Vadisi’nde kendini geliştiren bir girişim. İnternette bilgisayar korsanlıklarının yüzde 80’inin sabit şifre kullanımından kaynaklandığını biliyor ve bu duruma kesin bir çözüm sunmak için çalışıyor.

Kısaca açıklamak gerekirse SAASPAAS, açılış şifresi dahil olmak üzere geniş bir yelpazede bilgisayar işlemlerinde şifreye gerek kalmadan işlem yapmaya imkan tanıyor, şifre yazmadan güvenli bir şekilde bilgisayarınızı açabilmenizi ve özellikle dijital hesaplarınıza bağlanmanızı sağlıyor.

Bu güvenli sisteme geçmek için tek yapmanız gerekense Android veya iOS işletim sistemine sahip telefonunuza ve bilgisayarınıza (Mac veya Windows) SAASPASS uygulamalarını indirmek.

Daha sonra bilgisayarınızdaki ve telefonunuzdaki uygulamaları bir defaya mahsus olarak eşliyorsunuz ve artık bilgisayarı açarken herhangi bir şifre girişiyle uğraşmadan bilgisayarınızı açabiliyorsunuz.

SAASPASS, cep telefonlarının şifre güvenliğinin yanında, 4 veya 6 haneli SAASPASS şifresi veya parmak izi yoluyla 2. bir güvenlik katmanı da kullanıyor. Böylece güvenlik bir kat daha artırılmış oluyor.

SAASPASS Bilgisayar sifresi Koruma

İspanyolca ve İngilizce desteği de var

65'i mühendis, 70 kişilik bir ekibe sahip olan girişim, Türkçe’nin yanında İspanyolca ve İngilizce sürümleri de faaliyete geçirmiş vekurumsal anlaşmalara bağlı olarak bankacılık, e-posta işlemleri, online alışveriş sitelerinde de kullanılabilmesi için de gerekli anlaşmaları yapmak üzere.

Maalesef dijital varlıklarımız hızla artmasına rağmen güvenlik konusunda konusunda oldukça ihmalkâr davranabiliyoruz. Siber korsanlar her zaman bir adım önde olsalar bile, SAASPASS ile bilgisayarlarımızı milyonlarca farklı bilgisayardan daha güvenli bir seviyeye çıkarmamız mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.