Yeni BMW 7 serisine uzaktan kumandayla park özelliği geldi [Video]

Yeni BMW 7 serisine uzaktan kumandayla park özelliği geldi [Video]

Araçlar gittikçe daha akıllı hale geliyor, kişiselleştirilebiliyor. Yeni tanıtılan BMW 7 serisi de sürücülere kolaylık sağlayan yenilikçi bazı özelliklerle donatılmış.

BMW, otomobil park etmeye yardımcı gereçleri farklı bir noktaya taşımış. Yeni 7 serisiyle gelen özellik sayesinde aracınızın dışındayken onu hareket ettirip, konumunu değiştirebiliyorsunuz. Bu özelliği yalnızca park etme olarak değil, araca binmeden garajdan çıkarma, ihtiyacı duymadan ileri-geri alma olarak da düşünebilirsiniz.

Tanıtım videosuna göre aracın akıllı anahtarla sadece ileri ve geri gittiğini, herhangi bir manevra verilemediğini belirtelim.

Yeni BMW 7 ile gelen bir diğer özellik de araç içinde bulunan ekranın el hareketlerinizi algılayarak belirli görevleri yerine getirmesi. Bu komutlar arasında gelen aramalara cevap verme veya sonlandırma, müziğin sesini açıp kapatma gibi araba içerisinde en çok kullanılan fonksiyonlar yer alıyor. Yapılan duyuru içerisinde el hareketlerinin belirli fonksiyonlara tanımlanabileceği ve yazılımın kişiselleştirilebileceği belirtilmiş. Yeni BMW 7 serisinin içerdiği özellikleri aktaran videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.