El yazısına geri dönmek mi istiyorsunuz? Google size yardımcı olabilir

El yazısına geri dönmek mi istiyorsunuz? Google size yardımcı olabilir

Android Google El Yazisi Girisi 3Yurtışında ilkokul çocuklarına el yazısının şart koşulmadığı veya tabletlerde öğretildiği bir dönemdeyiz. Dolma kalem satışları artarken, Satya Nadella dolma kalemin 10 yıl içinde yok olacağını söylüyor. Ancak el yazısının kaybolmayacağına dair belki de en güçlü adım Google'dan geldi.

Asslında Google Play'de el yazısı uygulamaları bulmak zor değil ama Evernote'un Mart ayında el yazısını tanıma özelliğini devreye almasından sonra Google'ın da adım atması el yazısı sevenlere güvenilir ve iyi çalışan bir seçenek sunuyor. Biz de bir kaç gün sonra uygulamayı indirerek bir kaç satır karaladık ve sizlerle paylaşmak istedik.

El yazısı uygulamasını nasıl indireceksiniz?

Google'ın Google El Yazısı Girişi (Google Handwriting Input) adıyla tanıttığı yeni uygulama, Android 4.0.3 ve üzeri sürümlü cihazlara uygun olduğunu ama uygulama Türkiye'ye kapalı. Cihazınıza indirmek güvenilir bir kaynaktan .APK dosyasını indirmeniz gerekiyor.

Uygulamayı kurup klavye girişini seçtiğinizde Google bu giriş yönteminin şifreler ve kredi kartı numaraları gibi kişisel veriler dahil olmak üzere yazdığınız tüm metni kopyalabileceğini belirtiyor. Siz de her zaman olduğu gibi 'kabul ediyorum' seçeneğini tıklayarak el yazısına geçiş yapıyorsunuzAndroid Google El Yazisi Girisi Google'ın 2012'de Google Translate ile devreye alınan el yazısı tanıma teknolojisinin ileri bir aşaması olan uygulama 82 dilde yazılan el yazılarını tanıyor. Üstelik el yazılarının en çirkin halleriyle. :)

Google, bulut tabanlı çözümlemeyi kullandığınızda daha iyi sonuçlar alabileceğimizi söylüyor. El yazısı klavyesinde sesle metin girişi yapma seçeneği de hazırda tutuluyor.

Google el yazisi girisi Latin alfabesi dışındaki çeşitli alfabelerdeki el yazıları ve yüz ifadesi işaretlerini (emoji) de tanıyan uygulamanın sürekli olarak tercih edileceği söylemek zor ama en azından el yazılarımızı arşivlemek ve geleceğe taşımak için Google'ın iyi bir adım attığını söyleyebiliriz. Hatta biraz fantastik olacak ama el yazısıyla e-posta yazılması bir akıma bile dönüşebilir. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.