Spotify reklamları ruh halinize ve aktivitelerinize uyumlu hale geliyor

Spotify reklamları ruh halinize ve aktivitelerinize uyumlu hale geliyor

Spotify, çalma listesi hedefleme adındaki yeni reklam hedefleme servisini 1 Mayıs'tan itibaren devreye alıyor. Şirketin yeni reklam hedefleme servisi, kullanıcıların Spotify'ın bugün sayısı 1,5 milyara ulaştığı belirtilen çalma listeleri arasından seçimlerini baz alıyor.

Kullanıcıların gün içinde çoğunlukla ruh hallerine ve o anki aktivitelerine uygun çalma listeleri seçtikleri gerçeğinden yola çıkan Spotify, bu verileri kullanarak, markaların daha ilgili kitlelere odaklanmasını amaçlıyor. Halihazırda kullanıcılarının yaş, cinsiyet, bulundukları coğrafya ve konuştukları dil gibi demografik verilerini kullanan reklam verenler artık Spotify'ın spor, ders çalışma, dinlenme, araç kullanma, gezi ya da akşam yemeği gibi çok farklı konseptlerle hazırlanan listelerinden elde edilen verileri de kampanyalarına dahil edebilecek.

Aktif kullanıcılarının Spotify üzerinde günde ortalama 148 saat geçirdiğini söyleyen şirketin çalma listesine göre hedefleme servisi, bu kullanıcıların günün hangi aralığında hangi platform ya da cihazdan müzik dinlediklerini de dikkate alıyor. Spotify Dinleyici Hedefleme çözümlerine eklenen yeni servis 1 Mayıs'tan itibaren, Spotify'ın erişilebilir olduğu 58 pazarda sunulmaya başlanacak ve her bir markaya ilk etapta 15 farklı mod ve aktiviteye kadar hedefleme yapabilme imkanı sunacak.

spotify moods

Geçtiğimiz Ekim ayında video takeover ve sponsorlu tarifeler adlı ilk video reklam tekliflerini pazara sunan Spotify, reklam gelirlerini 2015 birinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 53 oranında arttırdığını söylüyor. Şirketin açıklamasına göre, aynı sürede mobil reklam gelirleriyse yüzde 380'lik bir artış göstermiş. Kısa bir süre önce Webrazzi Mobil'15'e katılan Spotify Türkiye Direktörü Ergül Çivil, popüler online müzik dinleme servisinin kullanıcılarının yüzde 50'den fazlasının Spotify'ı mobilden kullandıklarını söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.