Twitter mobil uygulamasını sadeleştirdi, trendleri arama sayfasına getirdi

Twitter mobil uygulamasını sadeleştirdi, trendleri arama sayfasına getirdi

Twitter mobil uygulamasında trendleri öne çıkaran bir güncellemeyi bugün duyurdu. Yenilikle birlikte Twitter'ın iOS ve Android uygulamalarında trend olan konular doğrudan arama sayfasında görülüyor.

Güncellemeden önce zaman akışıyla birlikte trendlerin de yer aldığı keşfet (discover) ve aktivite (activity) sayfaları olmak üzere toplam üç sayfadan oluşan uygulama artık yalnızca zaman akışından ibaret. Twitter için mobilde gerekli olan bu sadeleştirmeden kullanıcıların yan sayfalarda en fazla trendlerle etkileşime girdikleri sonucunu çıkarmak da mümkün.

Twitter_TailoredTrends_2015

Twitter'ın açıklamasında, yapılan değişiklikle birlikte çoğu zaman hashtag'lerle kısaltıldığı için tam olarak anlaşılmayan trendlerin daha açıklayıcı hale getirilmesini amaçladığını söylüyor. Zira, güncellenen Twitter mobil uygulamasında arama sayfasına gittiğinizde trendlerin altlarında birkaç satırlık açıklamalarıyla birlikte sıralandığını görüyorsunuz. Örneğin #NYFW trendinin New York Fashion Week'e ait olduğunu ve bu konuda kaç tweet atıldığını da öğrenebiliyorsunuz.

Twitter'ı az kullananların "yabancılaşmasını" önlerken, Twitter kullanıcısı olmayanların da platformla rahatlıkla etkileşime geçmesini sağlayabilecek bu özellik ilk etapta ABD'deki kullanıcılara açıldı ve yakın zamanda diğer kullanıcılara sunulacak.

Twitter, trendleri eklediği arama deneyimini de sil baştan yenileyebilir. Arama için yeni bir ara yüz test ettiğini doğrulayan Twitter, aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, arama filtrelerini sekmeler halinde gösteren yeni bir ara yüz deniyor. Bununla birlikte sonuçların yanında takip edilecek hesap önerileri de sıralanıyor. Bu elbette bir test ancak şirketin bir süre önce atılan tüm açık tweet'leri endekslemeye başlaması ve Google ile yaptığı işbirliği şirketin bu tarafa da bir yenilik getirmesi olasılığını güçlendiriyor.

twitter-search_1504074

Bir süre önce "siz uzaktayken" özelliğini devreye alan Twitter, zaman akışında içeriğin bulunmasını kolaylaştırmak için geliştirmelere devam edeceğini söylüyor. Twitter bir süre önce açtığı deneysel Magic Recs hesabıyla kullanıcılara kendi ağlarında olan bitenlere dair önerilerini direkt mesaj olarak göndermeye başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.