Singtel, siber güvenlik uzmanı Trustwave'i 850 milyon değerlemeyle satın aldı

Singtel, siber güvenlik uzmanı Trustwave'i 850 milyon değerlemeyle satın aldı

Singtel siber guvenlik yazilimlari TrustwaveGüneydoğu Asya'nın en büyük telekomünikasyon şirketi Singtel, Amerikalı siber güvenlik şirketi Trustwave'i satın alıyor. Bu satın alma hem siber güvenliğin artan önemi, hem de Asyalı şirketlerin küresel pazardaki etkinliği açısından dikkat çekiyor.

Açıklanan rakamlara 500 milyondan fazla mobil müşterisi olan Singtel, Şikago merkezli Trustwave'in yüzde 98'i için 810 milyon dolar ödeyecek. Şirketin yüzde 2 oranındaki hissesiyse Trustwave Başkanı ve CEO'su Robert J. McCullen'da kalacak.

1995 yılında kurulan Trustwave, değerini 850 milyon dolar olarak belirlemiş oldu ve bu satın almanın ardından ayrı bir şirket olarak hizmet vermeye devam edecek. Singtel hizmetleriyle entegrasyon ve küresel açılımlarsa doğal olarak devreye alınacak.

Singtel, küresel pazarda önemli satın almalar yapıyor

Yirmi altı ülkede 3 milyon işletmenin abone olduğu Truswave, şirketlerin verilerini korumasını ve siber saldırılara karşı durmasını sağlıyor. Asya Pasifik ve Avrupa bölgelerinde de ofisleri bulunan Amerikalı şirket, ağ güvenliği konusunda küresel pazar payını artırmaya çalışacak.

Diğer yandan bu satın alma Singtel'in son dönemdeki satın alma stratejisinin bir yansıması. Zira geçtiğimiz yıl 235 milyon dolara Adconion adlı bir reklam teknolojileri girişimini ve 150 milyon dolara Kontera Technologies adında veri analiz girişimini satın almıştı.

Hemen her hafta bir internet girişiminin bilgilerinin çalındığı günümüz dünyasında siber güvenliğe daha fazla önem vermemiz gerektiğini kesinlikle söylemeliyiz. Bugün basında yer bulan Rus siber korsanların Beyaz Saray saldırısı da bu alandaki 'üst düzey' rekabetin ve siber korsanların her zaman 1 adım ilerde olduğunun son delili.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.