Cepten fotoğraf baskı uygulaması Cellograf, mobil ticarette hızlı büyüyor

Cepten fotoğraf baskı uygulaması Cellograf, mobil ticarette hızlı büyüyor

Cellograf_banner480-320Cellograf, mobil öncelikli olmasıyla ayrışan bir online baskı uygulaması. Bu özelliğiyle reklamın hala en yaygın gelir kanalı olarak kurgulandığı mobil uygulamalar alanında farklı iş modeliyle öne çıkıyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Andorid ve iOS kullanıcılarıyla buluşan Cellograf, mobil ticarette hızlı büyüyor.

Başarı Mobile tarafından yaklaşık bir yılda geliştirilen Cellograf ile albümüzden fotoğraf kağıdına ya da kanvas, yapboz ve magnet gibi farklı malzemelere çerçeveli veya çerçevesiz olarak baskı yaptırabilmeniz mümkün. Baskılarınızı kendiniz için veya hediyelik olarak sipariş etmenizi sağlayan Cellograf, fotoğraflarınızı kurye aracılığıyla adresinize teslim ediyor. 50 liranın üstündeki siparişler için kargo ücreti almayan Cellograf'ın henüz kendisine ait bir fotoğraf baskı stüdyosu bulunmuyor, bunun için dış kaynak kullanılıyor. Kredi kartının yanında mobil ödeme seçeneği de sunan Cellograf, bunun için üç ana operatörle de anlaşmış.

cellograf

Bugün iOS ve Android'de toplam 300 bin cihazda bulunduğu belirtilen Cellograf'ın bu sayıya ulaşmasını sağlayan önemli faktörlerden biri de geçtiğimiz Ekim ayında Samsung Türkiye ile yaptığı anlaşma. Bu sayede Samsung cihazlarına gömülü olarak gelen Cellograf, benzer bir iş birliğini LG ile de yapıyor. Böylelikle Mayıs ayından itibaren Cellograf uygulaması LG akıllı telefonlarında da yüklü olarak sunulmaya başlanacak.

Cellograf'ın cihazlarla yaptığı iş birliği bir tür itme (push) stratejisi ve kullanıcı tarafında geri tepme riski de barındırdığı bir gerçek. Ancak, uygulamanın fonksiyonelliği ve sağladığı fayda sayesinde strateji, uygulamanın yaygın kullanımını sağlamış. Zira Cellograf'ın kendi verilerine göre uygulama üzerinden bugüne kadar yaklaşık 29 bin fotoğraf siparişi alınmış. Verilerin siparişlerin yüzde 70'ini fotoğraf baskı ve kanvas grubu oluştururken, bunların büyük bir bölümü İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelmiş.

Öncelikle büyümeye odaklanan Cellograf'ın planları arasında fotoğraf paylaşımının kalbinin attığı Facebook ve Instagram ile bağlantılı hale gelmek var. Bununla birlikte, ikinci aşamada web üzerinden de baskı hizmeti sunulması da planlanıyor. Böyle bir durumda Cellograf'ın rakiplerine ayrışması için mobil öncelikli odağını kaybetmemesi gerekiyor.

İncelemek isterseniz Cellograf Android ve iOS uygulamaları için bağlantıları takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.