BMW, Amazon üstünden i3 satışlarına başladı

BMW, Amazon üstünden i3 satışlarına başladı

BMW elektrikli otomobil modeli i3 için yeni satış kanallarını denemeye başladı. BMW ile Amazon Japonya arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Japonya'da bulunan kullanıcılar Amazon.co.jp adresi üzerinde bulunan ve BMW'ye özel açılmış olan sanal mağaza üstünden BMW i3 satın alabilecek.

Elektrikli otomobiller konusunda ciddi yatırım yapan otomobil markalarından olan BMW farklı satış kanallarını denemeye başlamış gibi gözüküyor. Amazon ile yapılan özel anlaşma, açılan sayfada direkt olarak bir otomobil satın almaya müsade etmese de, Amazon'un kullanıcılarını BMW i3 hakkında bilgilendiriyor, BMW i3 satın almak için çekmeniz gereken kredi ile ilgili peşinat, faiz ve aylık ödeme gibi tutarları paylaşıyor. Bununla birlikte BMW i3'ün uzun vadeli kiralama seçenekleri de tüketicilere sunuluyor. Bilgilerini bırakan kullanıcılarla direkt olarak BMW i serisi satış ofisleri bağlantıya geçiyor.

Elektrikli otomobiller konusunda BMW'nin en önemli rakibi hiç şüphesiz Tesla. Bildiğiniz üzere Tesla da oldukça farklı bir satış stratejisi izleyerek farklı satış kanallarını etkili biçimde kullanmaya çalışıyor. Tesla bugüne dek satış konusunda farklı yollar denemiş ve başarılı da olmuştu. Bugün alışveriş merkezlerinde açtığı mağazalarda satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor Tesla, oyunu da bir hayli değiştirdi. Tesla'nın da resmi web sitesi üstünden sipariş aldığını ve depozitoyu kredi kartı, banka kartı veya PayPal aracılığıyla kabul ettiğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.