Microsoft'un yeni tarayıcısında 'Do Not Track' özelliği kapalı gelecek

Microsoft'un yeni tarayıcısında 'Do Not Track' özelliği kapalı gelecek

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 ile birlikte piyasada olması beklenen "Spartan" kod adlı internet tarayıcısına ilişkin detaylar gelmeye devam ediyor. Microsoft Blog üstünden yapılan duyuruya göre, Microsoft'un yeni nesil internet tarayıcısında, bir önceki birkaç IE versiyonundan farklı olarak, "Do Not Track" (DNT) özelliği kapalı halde gelecek. Kullanıcılar bu özelliği onay vererek açabilecek.

Do Not Track nedir?

"Do Not Track" IE kullanıcısının internetteki izlerinin takip edilmesine izin vermeme seçeneği olarak kısaca açıklanabilir.

Web sitelerinin ve internet tarayıcılarının kullanıcının trafiğini izlemek istemesinin pek çok sebebi var. Kullanım alışkanlarını ölçmek, büyük veriyi elde etmek, kullanıcılara hedefli reklam gösterebilmek gibi amaçlarla yapılan izleme internet dünyasında derin tartışmalara yol açıyor. Elde edilen veriler bir araya geldiğinde, şirketler için önemli bir değere dönüşüyor, ancak bazı kullanıcılar özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği kanısında. Bugüne kadar özellikle ABD'de DNT özelliğinin konu olduğu pek çok dava var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.