YFYİ girişimcilik yarışması 11. yılında girişimcilere 2 milyon TL destek sunacak

YFYİ girişimcilik yarışması 11. yılında girişimcilere 2 milyon TL destek sunacak

yeni fikirler yeni isler girisimcilik destekleri 10 yıldır Türkiye'de yenilikçi girişimler çıkarmak için çaba gösteren Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) yarışması, 11. yılını kutladığı 2015 dönemi başvurularını açtı.

Türkiye’nin en büyük ve lider girişimcilik yarışması olmak iddiasında olan YFYİ, 2 milyon TL değerinde çeşitli destekler sunacak. Geçen yıl başarılı girişimcileri Silikon Vadisi'ne götüren program bu yıl da aynı fırsatı sunacak.

Girişimci adaylarına ve girişimciler farklı kategorilerde yarışacak

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından düzenlenen ve Elginkan Vakfı ile TEB öncülüğündeki bir çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen YFYİ, bu yıl YFYİ Idea ve YFYİ Pro programlarıyla iki farklı girişimci profiline ulaşmayı hedefliyor.

İlk program henüz şirketi olmayanancak yaratıcı bir fikri bulunan tüm girişimci adaylarını beklerken, ikinci program kurulumunun üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş teknoloji tabanlı şirketleri kendine çekmek istiyor.

yeni fikirler yeni isler girisimcilik yarismasi

YFYİ Idea programına lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olan mezunlar iş fikirlerini sunabiliyor. YFYİ Pro ise tüketici elektroniği, bilişim, enerji ve sağlık olmak üzere 4 farklı kategoride başvuru bekliyor. Eğitimler, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, nakit para ödülü ve ABD kampına katılma fırsatının yanında YFYİ Pro, Y Combinator'a katılma şansı da sunuyor.

Başvurular 17 Mayıs 2015'e kadar sürecek. Detaylı bilgilere ve başvuru formuna yfyi.com adresinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden tüm girişimci adaylarına ve girişimcilere başarılar diliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.