Uber, Singapur filosuna 'süper otomobiller' ekliyor

Uber, Singapur filosuna 'süper otomobiller' ekliyor

Uber, Singapur'da bir şirketle yaptığı anlaşmayla birlikte artık süper otomobilleri de uygulaması üstünden kiralamanıza izin veren hizmetini hayata geçirdiğini duyurdu. Uber Singapur'un hizmeti bilindik Uber hizmetlerinden biraz farklı çünkü bu sefer sürücünüz siz Uber çağırdığınızda yanınıza geliyor ve direksiyon koltuğunda Uber sürücüsü değil, siz oturabiliyorsunuz. Böylece ilgili şirketin yetkilisinin refaketinde süper otomobilleri deneyimleme şansını da oluyor.

Singapur'daki Uber kullanıcıları, Uber uygulaması üstünden Lamborghini Gallardo Spyder veya Maserati GranTurismo Coupe gibi süper otomobilleri çağırabiliyorlar. DreamDrive adlı şirketle yapılan anlaşma sonucunda ortaya çıkan bu hizmet, Singapur'da 20 Mayıs tarihine kadar denenecek.

Singapurlu Uber kullanıcıları iPhone ya da Android telefonları üstünden Uber'le ödeme yapabilecek. Süper otomobilleri çağırmanın bir baz fiyatı var, Lamborghini'yi 200 Singapur Doları'a (şu anki kurla 380 TL), Maserati'yi ise 165 Singapur Doları'na (şu anki kurla 313 TL) çağırabiliyorsunuz. Otomobiller, ilk 15 dakikanın ardından ise dakika başına 7  Singapur Doları (14 TL) ile ücretlendiriliyor.

Uber'in bu servisi Singapur için ideal çünkü otomobil sahibi olmanın Singapur'da getirdiği ciddi bir vergi yükü bulunuyor. Bu yüzden Singapurlular süper otomobillere biraz daha meraklı ve her zaman deneme şansı bulamayacakları otomobilleri Uber vasıtasıyla deneyimlemek konusunda da önemli adımlar atmış gibi gözüküyor. Bakalım benzer servisleri Uber'in İstanbul operasyonlarında görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.