Tumblr'ın mobil uygulamasına gelen butonlar ticarete izin verecek

Tumblr'ın mobil uygulamasına gelen butonlar ticarete izin verecek

Tumblr, iPhone ve Android sürümlerine gelen güncellemeyle bazı yeni butonlara ve beraberinde getirdiği ek özelliklere kavuştu.

Tumblr bundan böyle kullanıcıların post'larında görülmeye başlanacak olan "Buy" ya da "Pledge" gibi butonlar aracılığıyla kullanıcıları para harcamaya yönlendiriyor olacak. Kısacası Tumblr'ın bundan böyle daha etkileşime yönelik olacağını ve ileride farklı call-to-action butonlarıyla bir gelir modeli üretme yoluna gidebileceğini gösteriyor.

İlk etapta Etsy, Kickstarter ve DoSomething.org gibi sitelerle anlaşan Tumblr'ın bir süre bu özelliği ve ilgiti test edeceğini tahmin ediyoruz. Bir online pazaryeri olan Etsy'den alışveriş yapmak adına satın alma butonuna tıklamanın yanında Kickstarter projelerine de bağışta bulunabileceksiniz.

Yahoo tarafından satın alınan Tumblr'ın bir blog altyapı hizmeti vermesine rağmen e-ticaret alanına böyle ilgi duyması oldukça normal ve Tumblr'ın yapısını düşünürsek kullanıcılar burayı kolayca bir mobil ticaret platformu olarak görmeye başlayabilir. Tumblr'ın ise buradaki gelir potansiyeli üstünde mutlaka çalışma yapmış olduğunu ve adımları da ona göre attığını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.