Hulu'nun eski CEO'sunun yeni online video servisi Vessel kullanıcılara kapısını açtı

Hulu'nun eski CEO'sunun yeni online video servisi Vessel kullanıcılara kapısını açtı

Hulu'nun eski CEO'su Jason Kilar ve CTO'su Rich Tom görevlerinden ayrılarak yeni bir online video yayın servisi hayata geçireceklerini duyurmuşlardı. Bir süre önce açılış sayfasıyla kullanıcılardan e-mail adreslerini toplayan Vessel bugün itibariyle kullanıcılara açıldı.

Servis öncelikli olarak çeşitli konular üzerinde internet videosu hazırlayıp yayınlayan ve şu an için belirli düzeyde bir izleyici kitlesine sahip yayıncılara odaklanıyor. Kullanıcılar sisteme kayıt olduktan sonra ilk olarak ilgilendikleri video kategorileri seçiyor, ardından gelen ekranda da izlemek istedikleri yayıncıları seçiyorlar. Yapılan bu seçimler tabi ki daha sonradan değiştirilebiliyor, Vessel'ın yönlendirmesiyle servis üzerinden yeni kanalları keşfedebiliyor.

Servisi diğerlerinden ayıran temel özellikse, anlaşmayla bazı yayıncıların hazırlayacağı özel bölümlerin sadece Vessel üzerinde yayınlanacak olması. Bu kanalların yeni bölümleri de 72 saat boyunca yalnızca Vessel kullanıcılarına özel olacak. Kullanıcılar ise aylık 2,99 dolar bedelle bu hizmetlerde faydalanabilecekler. Ancak önümüzdeki 3 gün boyunca kayıt olacak kullanıcılar servisi ilk yıl ücretsiz kullanacak.

Peki Vessel'a özel içerik üreten yapımcılar bunu karşılığında ne alacak? Youtube'un özel içeriklerine rakip olan Vessel, kendi servisi üzerinde yayın yapan kişilere reklam gelirlerinin yüzde 70'ini ve abonelik gelirlerinin yüzde 60'ını dağıtacağını söylüyor. Youtube hali hazırda özel video yayıncılarına reklam gelirinin yüzde 55'ini veriyor. Bu hamleyle birlikte yapımcıların videolarının ilk olarak Vessel üzerinde yayınlayıp anlaşmaya dahil olabileceğini ardından da içeriklerini Youtube'a aktaracağını düşünebiliriz.

Mevcut olarak iOS uygulaması da bulunan servis bunun için bir ay süreli ücretsiz deneme sürümü oluşturmuş, Android versiyonu ise yapım aşamasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.