New York'ta Uber araçlarının sayısı sarı taksileri geçti

New York'ta Uber araçlarının sayısı sarı taksileri geçti

San Francisco'da, 2009 yılının Mart ayında kurulan yani sadece 6 yıllık bir şirket olan Uber bugün baktığımızda pek çok ülkede taksi çağırma alışkanlıklarını değiştirmeyi başardı. Bugüne dek milyarlarca dolarlık yatırım turları gören Uber, 53 ülkede 200 farklı şehirde faaliyet gösteriyor.

Uber bugün kendisi için büyük bir kilometre taşına ulaşmayı başararak, New York şehrindeki sarı taksi sayısını aşmayı başardı. Kısacası artık New York şehrinde, şehirle özdeşleşmiş olan klasik sarı taksilerden daha çok sayıda Uber aracı bulunuyor.

New York'ta, NYC Taxi and Limousine Commission adıyla hizmet veren resmi kuruluşun paylaştığı verilere göre, New York'ta kayıtlı taksi sayısı 13 bin 587 adet. Buna karşın, Uber'in ise New York'a kayıtlı olan toplamda 14 bin 88 adet Uber aracı bulunuyor.

Her ne kadar daha çok sayıda Uber aracı olsa da, bu Uber'in sarı taksileri tahtından ettiği anlamına gelmiyor. Çünkü paylaşılan veriler göre sarı taksiler toplamda 440 bin civarında yolculuk yaparken, Uber ise bir günde toplam yolculuk sayısı 20 ile 30 bin civarı arasında tıkanıyor. Bunun sebebi ise Uber sürücülerinin kendi otomobillerine sahip olması, haftada 40 saatlik çalışma düzeninde olmaları. Sarı taksiler ise genelde şirketler tarafından işletiliyor ve vardiya düzeniyle farklı şöförler tarafından kullanılarak 24 saat boyunca hizmet veriyor.

2011 yılında New York'a giriş yapan Uber'in bu başarısının gelecekte diğer şehirlere taşıyıp taşıyamayacağını da çok yakın gelecekte göreceğiz.

Görsel kaynak: NYpost.com 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.