Ankara'da geliştirilen anahtarsız akıllı giriş sistemi Jani, Indiegogo'da destek arıyor

Ankara'da geliştirilen anahtarsız akıllı giriş sistemi Jani, Indiegogo'da destek arıyor

iBeacon teknolojisini kullanan girişimler dünyada ve Türkiye'de hızla yayılıyor. Ankara'da geliştirilen akıllı kapı açma sistemi Jani de (yani diye okunuyor) Indiegogo kampanyasıyla pazara adım atmak istiyor.

Jani, son olarak Apple Watch tanıtım gecesinde de gördüğümüz kapı kilitlerinin mobil cihazınız üzerinden açılmasını sağlayan iBeacon temelli bir sistem.

Jani'yi kilit sisteminize yerleştirdikten sonra kapınızı elinizi cebinizden çıkarmadan açabiliyor, istediğiniz kişilerin de sizin gibi anahtarsız olarak bu kolaylıktan faydalanmasını sağlayabiliyorsunuz.

Buna ek olarak Jani uygulaması akıllı bir asistan görevi de görüyor. Örneğin evden çıkarken ilacınızı içmeniz veya şemsiye almanız gerektiğini hatırlatabiliyor.

Indiegogo'da 40 bin dolar değerinde destek toplamak isteyen Jani'ye sahip olmak için şu anda 30 dolar + kargo ücretini ödemek yeterli oluyor. Destek arayışının 45 gün içinde başarıyla sonuçlanması halinde Jani'ler Haziran 2015'te Jani'leri sahiplerine gönderilecek.

Albatros'un 2. iBeacon projesi

Jani'nin geliştiricisi olan Arbatros Bilişim Teknolojileri, 2014 yılında Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Cyberpark’ta kurulan yeni nesil bir teknoloji şirketi. Daha önce iBeacon destekli mobil etkinlik rehberi olan NoteBe'yi geliştiren şirket Jani ile geniş bir kullanıcı kitlesine yayılmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.