Twitter kullanıcılarının yarısından fazlası haberleri ilk Twitter'dan alıyor [Dijital’15]

Twitter kullanıcılarının yarısından fazlası haberleri ilk Twitter'dan alıyor [Dijital’15]

webrazzi-dijital15-genart-media-burak-yilmaz

Webrazzi Dijital15‘in öğleden sonraki bölümünde ilk sunumu "Anında Pazarlama" başlığıyla Twitter'ın reklam satış alanında Türkiye'deki resmi çözüm ortağı olan Genart Media'nın CEO'su Burak Yılmaz gerçekleştirdi.

Twitter'ın "mobile first" vizyonuna sahip bir şirket olduğunu hatırlatarak sunumuna başlayan Burak Yılmaz, günümüzde Twitter üzerinde yer alan videoların yüzde 90’ının mobilden tüketildiğini ve video barındıran mesajların etkileşiminin diğerlerine göre daha fazla olduğunu, ancak bunun henüz tam manasıyla keşfedilmiş bir kaynak olmadığını belirtti.

Video ile ilgili Twitter'a yakın zamanda gelecek önemli bir özelliğide duyuran Yılmaz, Twitter üzerinde video izledikten sonra uygulama artık kullanıcılara ilgilerini çekebilecek ve beğenebilecekleri videolar önermeye başlayacak.

Twitter'la ilgili önemli istatistikler de açıklayan Yılmaz, Twitter kullanıcıların %66’sı günde en az bir kez arama özelliğini kullandığını, kullanıcıların yüzde 60’ının TV izlerken Twitter kullandığını paylaştı. Bunun ise yüzde 40’ı "prime time" zamanında gerçekleşiyor ve anlık olarak izledikleri konularla ilgili Twitter üzerinde paylaşımda bulunuyorlar.Bu aşamada markalar Twitter üzerinde kelime odaklı anlık kampanyalar yaparak, TV'de izlediği bir konuyla ilgili tweet atan kullanıcılarla anlık olarak iletişime geçerek müşteri memnuniyetini geliştirebiliyorlar ya da yeni müşteriler kazanabiliyorlar.

Twitter kullanıcılarının yaptıkları aramalar ve paylaşımlarından hangi günler neyle ilgili olduklarının ölçümü sonucunda ise anlık olarak doğru anlarda yapılacak kampanyaların ve kurulacak etkileşimlerin dönüşüm oranını ciddi olarak arttırdığının altını çizen Yılmaz bunun hem markalar hem kullanıcılar için yararlı olduğunu böylece her iki tarafın da kazandığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.