SimilarWeb verilerine göre Türkiye’de online trafiğin yüzde 11'i 'haber'e yöneliyor [Dijital'15]

SimilarWeb verilerine göre Türkiye’de online trafiğin yüzde 11'i 'haber'e yöneliyor [Dijital'15]

Webrazzi Dijital’15 etkinliğinin sabah bölümünde sahnede SimilarWeb’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Etai Rosen vardı. Rosen, rakamlar ve verilerle dolu sunumunda SimilarWeb’in elindeki verilerle Türkiye’deki dijital eğilimleri paylaştı.

Rosen, Türkiye’nin dünyadaki en büyük online nüfuslarından biri olması nedeniyle son derece önemli bir pazar olduğuna değindi. Türkiye aynı zamanda şu anda masa üstü internet trafiği en yüksek 10 ülkeden biri.

SimilarWeb’in rakamlarına göre Türk internet kullanıcılarının en çok ilgilerini çeken konu, haberler. Türkiye’deki internet trafiğinin yüzde 10,68’i haber sitelerine yönlenmiş durumda. Karşılaştırma olarak İngiltere’de bu oran yüzde 9,45 Rusya’da yüzde 9,38 ve Almanya’da yüzde 8,92.  Haberlere gösterilen bu yüksek ilginin doğal bir sonucu olarak Türkiye’de en popüler ilk 20 internet sitesinden 6 tanesini (yüzde 30) haber siteleri oluşturuyor.

SimilarWeb’in verilerine göre Türkiye’nin dijital eğilimleri

E-ticaret dünyasına bakıldığında ise en popülerler siteler listesinin zirvesinde Sahibinden, Hepsiburada, Gittigidiyor ve N11 görünüyor. İlk 10 site arasında sadece 1 yabacı site olması da günümüz Türk e-ticaret pazarında yerel oyuncuların hakimiyetinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor. İlk 10’daki tek istisna ise Amazon.

Rosen, Amazon’un ABD’deki büyüme hızının durmuş ve stabil konuma geçmiş olmasına rağmen Türkiye’de trafiğini hızlı artıyor olduğuna da dikkat çekti. Fakat yerel e-ticaret oyuncuları için en dikkat edilmesi gereken site olarak başka bir ismi öne çıkartıyor: AliExpress.

Bunun nedeni ise 2014 sonu rakamlarına göre bir önceki yıla göre en hızlı büyüyen 3 siteden birinin AliExpress olması. SilimarWeb’in rakamlarına göre Türkiye’de AliExpress’in son bir yıldaki trafiğini artırma oranı yüzde 230’a ulaşmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.