Nintendo yeni nesil konsolu NX'i ve mobil oyunlar için DeNa ile işbirliğini duyurdu

Nintendo yeni nesil konsolu NX'i ve mobil oyunlar için DeNa ile işbirliğini duyurdu

Toplam 102 milyon satış adediyle küresel olarak en fazla satılan oyun konsollarından bir tanesi olan Wii'nin sahibi Nintendo bugün yaptığı basın duyurusunda şirketin geleceği ve planlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Açıklamaya göre şirket Japonya merkezli mobil oyun ve teknoloji stüdyosu olan DeNa'nin yüzde 10 hissesini 181 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bu satın alma ve partnerlikle birlikte Nintendo oyunları mobil cihazlar için uyarlanacak ve geliştirilecek. Nintendo oyunları mevcut olarak Wii, Wii U ve Nintendo 3DS'de yer alıyordu. Bunlara ek olarak şirket kendine yeni bir kulvar ve platform daha açmış oldu. Bu yeni vizyon ile şirket oyunlarını tüm platformlara taşımayı ve "dedicated video game systems" olarak adlandırdıkları yapıya geçtiklerini aktardı. Geliştirilecek oyunların yeni nesil Nintendo oyunları olduğunu ve çok eskiye dönük oyunları kapsamayacağını belirtelim.

nintendo-nx

İkinci ve önemli duyuru ise şirketin yeni nesil konsolu üzerinde çalışıyor olması. Nintendo'nun yeni nesil konsolunun şu an açıklanan proje ismi "NX". Şirketin CEO'su Satoru Iwata konsolun yeni nesil donanım özelliklerine sahip olacağını söyledi ancak detaya girmedi. 2017 yılında piyasaya çıkması beklenen konsolla ilgili resmi duyuruların 2016 yılının başlarında yapılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.