Güney Koreli kozmetik girişimi Memebox 29 milyon dolar yatırım aldı

Güney Koreli kozmetik girişimi Memebox 29 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın en büyük kozmetik ürün tüketicisi pazarlarından biri olan Güney Kore'de ortaya çıkan bir girişim olan Memebox, Yahoo'nun kurucu ortaklarından olan Jerry Yang ve Formation 8, Goodwater Capital ve Pejman Mar Ventures gibi VC'lerin de bulunduğu yatırımcılardan 17.5 milyon dolarlık Seri B fonu toplamayı başardı. Böylece Memebox, aldığı toplam yatırım miktarını 29 milyon dolara çıkardı.

Pazar itibariyle kozmetik ürünleri tüketimi açısından şirketin belli bir avantajı bulunurken, hedef olarak dünyaya açılma belirlenmiş. Operasyonlarını 3 yıldan bu yana sürdüren Memebox'ın kurucusu ve CEO'su daha önce Tom Ford markası için stajyer tasarımcı olarak çalışan Dino Ha Hyungseok. Dino, yaptığı açıklamalarda Memebox'ın artık farklı pazarlarda da büyütmek istediklerinin altını çiziyor.

Güney Kore'nin dünyaca ünlü markalara üretim gerçekleştiren bir güzellik ve cilt bakım ürünleri üreticisi olmasıyla dikkat çekmesi, bu ülkenin kendine özel dünya markası çıkarma ihtimalini de biraz güçlü kılıyor ve rekabet avantajı getiriyor diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.