Android tabanlı ilk akıllı telefonuyla VAIO da rekabete dahil oluyor

Android tabanlı ilk akıllı telefonuyla VAIO da rekabete dahil oluyor

Sony çatısı altında doğan ve özellikle dizüstü bilgisayarlarda kaliteyle özdeleşen VAIO markası, Japon devi tarafından kısa süre önce Japan Industrial Partners'a satılmıştı. JIP, bugün yaptığı açıklamayla, sadece VAIO markasını taşıyacak akıllı telefonunu piyasaya süreceğini duyurdu. VAIO Phone olarak adlandırılan telefon ilk olarak Japonya'da 20 Mart'ta piyasaya sürülecek.

Japonya'nın görece küçük mobil operatörlerinden olan b-carrier anlaşmasıyla kullanıcılarla buluşacak telefon, orta seviyeli Android tabanlı akıllı telefonlar sınıfına giriyor. Telefonun özelliklerine yakından baktığımızda, Android 5.0 işletim sistemi, 13 megapiksel arka 5 megapiksel ön kamera, 2GB Ram, 64 GB'a kadar yükseltilebilir 16 GB dahili hafıza ve 1.2 GHZ işlemci taşıdığını görüyoruz. VAIO Phone ayrıca 720P çözünürlükte ekrana sahip.

Bu özellikle Telefon için belirlenen fiyat ise yaklaşık 420 dolar. Özellikleri göz önüne alındığında fiyatın yüksek tutulduğunu söyleyebiliriz.

vaio-phone

İlk olarak Japonya'da kullanıcılarla buluşacak olan akıllı telefonun buradaki performansına bağlı olarak diğer ülkelere aşamalı olarak yayılması söz konusu, dolayısıyla küresel plana ilişkin bilgi henüz bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.