Singapur merkezli fırsat sitesi Sugar'ın gözü yeni pazarlarda

Singapur merkezli fırsat sitesi Sugar'ın gözü yeni pazarlarda

Türkiye dahil pek çok ülkede eski popülerliğini yitirmekte olan indirim/fırsat siteleri Asya pazarında şu anda yükselişte. Singapur merkezli Sugar da yükselen markalardan bir ve bugüne dek aldığı toplamda 720 bin dolarlık yeni yatırımla Hong Kong gibi yeni pazarlara açılmak niyetinde.

Sugar'ın yatırımcıları arasında Singapore Post'un Başkanı Lim Ho Kee, SignTel'in eski Başkanı Koh Boon Hwee, DBS Bank ve Singapur Havayolları gibi büyük yatırımcılar bulunuyor. SingTel'in eski patronu daha önce gerçekleştirdiği Razer, DocDoc ve HotelQuickly yatırımlarıyla da Singapur pazarında bilindik bir isim olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

2014 yılında Singapur'da kurulan Sugar, verilen bilgilere göre şu anda 500 civarında fırsat sergiliyor. Hong Kong pazarına da açılan Sugar, buradaki yüksek popülasyonu hedef alarak yola çıkmış durumda olduğunu da dile getiriyor. İnsanların zaman geçirme anlamında evlerinin dışında vakit geçirme alışkanlığı bir fırsat sitesi için özellikle önemli. Geç saatlerde kapanan dükkanlar, insanların Hong Kong gibi şehirlerde sürekli dışarıda vakit geçirmesi, Sugar kurucusu ve CEO'su Benjamin Lee için önemli bir etken gibi gözüküyor. Şu anda Hong Kong için listelenen ilan sayısı 20 civarında olsa da ileride bu sayı artacak ve Sugar, bir keşif uygulaması olarak da kullanıcıların beğenisini kazanmaya çalışacak.

Aslında bir keşif uygulaması olarak Foursquare ile bir fırsat uygulaması arasında kendini konumlayan Sugar'ın başarılı olma ihtimali de biraz daha yüksek. Farklı başarılı modelleri biraz daha kendisine uyarlamışa benziyor. Hong Kong pazarına açılması da ilk giriş yaptığı pazar Singapur'daki başarısını burada da yakalamak istediğine bir işaret.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.