The Sims ve SimCity'nin yaratıcısı Maxis kapandı

EA, 1987 yılında kurulan Maxis Emeryville oyun stüdyosunu kapattığını duyurdu. Oyun konusunda bir dahi olarak kabul edilen Will Wright'ın kurucu ortaklarından olduğu şirket, SimCity ve The Sims gibi efsanevi oyunlarla hatıralardaki yerini alıyor.
The Sims ve SimCity'nin yaratıcısı Maxis kapandı

simcity-kapak EA, 1987 yılında kurulan Maxis Emeryville oyun stüdyosunu kapattığını duyurdu. Oyun konusunda bir dahi olarak kabul edilen Will Wright'ın kurucu ortaklarından olduğu şirket, SimCity ve The Sims gibi efsanevi oyunlarla hatıralardaki yerini alıyor.

1989'da başlayan SimCity serisi, 2000 yılında ise The Sims serisi ile oyun dünyasının unutulmazları yer alasında Maxis oyun stüdyosu tabii ki sadece bu oyunlarla değil, oyun dünyasın kazandırdığı pek çok farklı simülasyon oyunu ile de hatırlanacak.

maxis-logo1997 yılında EA tarafından satın alınan Maxis oyun stüdyosu, Mart 2015 itibariyle kapatıldı. EA efsanevi stüdyoyu kapatma kararını, şirketteki konsolidasyon çalışmaları dahilinde bir karar olarak nitelendiriyor.

EA, gelirlerini toparlamak amacıyla konsolidasyon yolunu seçerek şirkete biraz çekidüzen vermeye ve tek çatı altında toplamaya çalışıyor gibi görünüyor. The Sims 4'ün ilk genişleme paketinin de yakında geleceğini ve oyuna güncellemelerin devam edeceği EA'den gelen resmi açıklamayla taahhüt edilmiş oldu.

Maxis'in franchise modeliyle farklı platformlarda da yer aldığını ve Maxis'in bu konuda oyunculara destek vermeye devam edeceğini açıklayan firma, bu değişikliğin The Sims oyununun kaderini değiştirmeyeceğini de belirtti. Kısacası yeni The Sims oyunlarını yine de görmeye devam edebileceğiz.

Maxis çalışanlarının bir kısmına, EA bünyesinde farklı kariyer olanakları sunulacak. Ancak durumdan etkilenen ve şirketten ayrılmak zorunda kalacak personele de ayrılış tazminatı ve kariyer asistanlığı konusunda yardımcı olunacağı da EA tarafından yapılan kapanış açıklamasında belirtilmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.