2015 yılı başında Y Combinator'a kabul edilen girişimlerden Paperspace, kişisel bilgisayarını yenilemek isteyen ya da geçici olarak iyi bir bilgisayara ihtiyaç duyanlara yönelik geliştirilen bulut tabanlı servisini dün tanıttı. Kullanıcıların yeni bir bilgisayar satın almak yerine, daha iyi ve hızlı bir sanal bilgisayarı web tarayıcılarından kullanmalarını sağlayan Paperspace, bireysel kullanıcıları hedefleyerek farkılaşıyor.
Paperspace'in bilgisayarınızda yaptığınız, video izlemek, internette gezinmek, Office uygulamaları kullanmak gibi hemen herşeyi bulut tabanlı olarak yapmanızı sağlayan servisi, yarıda bıraktığınız bir işleme kesintisiz olarak erişmenizi de sağlıyor. Paperspace, bu servise her yerden erişmenin mümkün olduğunu iddia etse de, pratikte bunun pek mümkün olmayacağı bir gerçek. Zira Paperspace'in servisine erişmeniz için Paperweight adında bir cihazı bir fare, klavye ve ekrana (özetle bir bilgisayara) bağlamanız gerekiyor. Paperweight ön sipariş sürecinde 50 dolardan satılıyor.
Bilgisayar ihtiyaçları elbette kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor, Paperspace de bunu göz önünde bulundurarak farklı üyelik servisleri sunuyor. Bilgisayardaki internet, Office vs gibi temel işlemleri kullananlar için Basic seçeneğinin üyelik ücreti 10 dolar. Buna ek olarak, 3D CAD, video düzenleme gibi işlemleri yapmayı sağlayan Pro; Linux, Windows ve gelecekte daha fazla işletim sistemi sunması planlanan Developer, hızlı dosya ve ekran paylaşma özelliklerine sahip Teams ve öğrencilere özel Students seçenekleri de sunuluyor.
Paperspace Business seçeneğiyle kurumsal pazarı da hedefleyen girişim, bireysel kullanıcıları kurulum kolaylığı ve maliyet avantajı özellikleriyle yakalayabilir.