Toyota hackathon birincisi olan ve arabanızı takip eden drone: Eye in the Sky

Toyota hackathon birincisi olan ve arabanızı takip eden drone: Eye in the Sky

Ülkemizde henüz pek rastlanmasa da seslendiği segment itibarıyla "dikeyin dikeyi" olarak tanımlayabileceğiz hackathon'lar yurtdışında bolca var. Bunların en yeni ve ilginçlerinden biri Toyota tarafından California'da düzenlendi.

Otomobil ve insansız hava aracı (İHA/drone) kesişimini konu alan hackathon için Toyota tarafından takımların kullanımına son model bir GT 86 ile aracın hız, RPM, GPS koordinatlarını ve diğer çeşitli bilgilerini gösteren veri görüntüleyici verildi.

Yoğun rekabet içinde geçen geliştirme sürecinin bitiminde Hackathon'un ve 10 bin dolarlık ödülün sahibi "Eye in the Sky" projesini yapan PreNav oldu. Drone'un kontrol edilebileceği bir android uygulaması geliştiren ekip aynı zamanda bluetooth üzerinden veri akışıyla aracın GPS koordinatlarını alarak drone'un aracı takip edebilmesini sağlıyor.

PreNav CEO'su Nathan Schuett verilen koordinatlarla kendini yönetebilen ve otonom hareket edebilen drone'lar üzerinde çalıştıklarını, Toyota hackathon ile dinamik ve otonom bir drone'u kısmen geliştirebildiklerini, gelecek aylarda Toyota ile bu proje üzerinde daha fazla çalışacaklarını aktarmış.

Proje'nin tanıtım videosunu ve röportajı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.