Farklı oda kiralama hizmetlerini bir arada sunan Stayzilla 20 milyon dolar yatırım aldı

Farklı oda kiralama hizmetlerini bir arada sunan Stayzilla 20 milyon dolar yatırım aldı

stayzilla otel ev kiralama 5Son aylarda artan Hindistan merkezli yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Otel rezervasyonundan Airbnb tipi kalacak yer kiralamaya kadar farklı konaklama hizmetleri sunan Stayzilla.com, 20 milyon dolar yatırım aldı.

2010 yılında kurulan Stayzilla'nın büyümesini hızlandırmak için aldığı Seri B yatırımına, Nexus Venture Partners ile mevcut yatırımcısı Martix Partners katılmış.

Stayzilla'nın, daha önce tutarı açıklanmayan Seri A turu dışında 500 bin dolarlık bir tohum yatırımı da almıştı.

Küçük kasabalarda popüler

Her konaklama rezervasyonunda farklı oranlarda komisyon alan Stayzilla'nın kurucu ortaklarından CEO Yogendra Vasupal, Aralık 2014 itibriyle 4 bin kasabada 22 bin oda kiralayabildiklerini ve 2015'te 8 bin kasabada 50 bin odaya ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor.

Stayzilla Aralık 2014'te 2.8 milyon dolar değerinde kiralama yapmış. Mobil uygulamaları olmayan Stayzilla'nın CEO'su bunun nedenini kullanıcılarının çoğunun 3G internet olmayan bölgelerde olmasıyla açıklıyor. Zira az gelişmiş bu kasabalar kiralamaların yüzde 70'ini sağlamış. stayzilla otel ev kiralama 2014'te düşük internet hızlarına uygun şekilde geliştirilen mobil site ise Stayzilla'nın satışlarının yüzde 40'a kadar mobilden gelmesini sağlamış.

Nisan ayında mobil uygulamalarını geliştirmeyi planlayan ve 2015'i 350 kişilik yetenekli bir ekiple kapatmak istiyor ve Hindistan pazarını izlememiz gerektiğini bir kez hatırlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.