İnternete bağlı oyuncak projesi CogniToys, Kickstarter'daki ilk gününde 50 bin dolar fon hedefine ulaştı

İnternete bağlı oyuncak projesi CogniToys, Kickstarter'daki ilk gününde 50 bin dolar fon hedefine ulaştı

cognitoys 2ElementalPath'in internet bağlı, akıllı oyuncaklar geliştirmek amacıyla Kickstarter'da dün başlattığı CogniToys kampanyası henüz üzerinden 24 saat geçmeden 50 bin dolarlık fon hedefini geride bıraktı. IBM Watson teknolojisini oyuncaklarla buluşturan CogniToys yazı hazırlandığı ana kadar 53 bin 292 dolarlık destek topladı.

IBM Watson'ın doğal dil işleme becerilerini entegre eden CogniToys'un oyuncakları, çocuklarla çok farklı konular hakkında onların yaşına uygun şekilde konuşabiliyor ve onları tanıyor. İnternete bağlı olması sayesinde çocuklardan öğrenerek, kişiselleştiriliyor ve sahibiyle birlikte büyüyor. Oyuncağın kendisine daha önce sorulan sorularla tekrar karşılaştığında cevap süresi, ilk karşılaştıklarına göre daha kısa. Çocuklardan gelen soruları da ayırt edebilen oyuncak, anne babaların izni, kontrolü gereken konularda soruları yanıtlamak yerine, çocuğu anne-babasına yönlendiriyor.

cognitoys3

Eğlenceli olduğu kadar eğitici de olan oyuncaklar, çocuklarınıza yeni kelimelerden hecelemeye ve basit matematiğe kadar farklı konuları oyunlarla öğretebiliyor. Çocuğunuz öğrendikçe eğitim seviyesi de yükseliyor.

CogniToys'un Kickstarter projesiyle birlikte ilk piyasaya çıkacak olan ürünü ise bir dinozor. Erken prototipleri 3D baskı ile üretilen ve aileler tarafından denenen ürün pazara yumuşak dokulu plastikten yapılmış olarak sunulacak. Oyuncak, çocukların kendisiyle etkileşimini başlatmasını sağlayan, karnında büyük mavi bir düğmeyle geliyor. İçindeyse hoparlör, mikrofon, pil ve internete bağlanmasını sağlayan küçük bir işlemci var. Bunlara ek olarak anne-babaların çocuklarının bilgilerini girip, gelişimini takip edebilecekleri bir kontrol paneli de sunuluyor CogniToys ile birlikte.

Yapımcısı ElementalPath, geçtiğimiz yıl Haziran ayında, IBM Watson Mobile Developer Challenge'ı kazanan üç girişimden biri olmuştu. Girişimin tanınmasında ve Kickstarter'da gördüğü yoğun ilgide bu başarının ciddi katkısı da var.

Kampanya hedefine ulaşan CogniToys'un oyuncaklarının ilk serisini 1 Kasım itibariyle destekçilerine ulaştırması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.