Facebook'un denediği göz alıcı reklam formatı "cinemagraph"a yakından bakış

Facebook'un denediği göz alıcı reklam formatı

Cinemagraph, Facebook'un video formatından sağladığı başarılı çıkışı tekrarlayabileceği bir format olarak gündeme geldi. Instagram ile birlikte iki şirketin cinemagraph reklamları uyarlayacağı yönündeki haberler, formatı internette çok daha sık görmeye başlayacağımızın da habercisi olabilir.

paint-it-on-429

Durağan ve hareketli görüntüleri birlikte kullanan cinemagraph, reklam dünyasının yakından tanıdığı iki sanatçı, Kevin Burg ve Jamie Beck'in dijital dünyaya bir hediyesi. Hediyesi çünkü gerçekten göz alıcı görsellere bakarken hipnotize olmanız mümkün.

glassesFacebook ve Instagram'ın bu formatı neden uyarlamak istediğini, cinemagraph'ları izledikçe daha iyi anlıyorsunuz. Zira, insanların bakmaktan keyif aldığı formatın, reklam verenler tarafından çok tutulacağı ve Facebook için en az videolar kadar başarılı bir reklam türü olabileceği bir gerçek.

cinemagraph

GIF formatındaki cinemagraph imajları, aşina olduğumuzun aksine, yaratılan minimal hareketliliklerle gözü yormadan verilmek istenilen hissin öne çıkmasını sağlıyor.

anna-429

Burg ve Beck'in ilk önce Tumblr'da yayınladıkları reklamlar, bugüne kadar Armani'den Lincoln'e farklı markalar, New York Moda Haftası gibi etkinlikler ve New York şehrinin kendisini görüntülemek için kullanıldı.

new york

Yazıdaki bütün cinemagraph'lar Burg ve Beck'in farklı kampanyalar için hazırladığı eserler. Daha fazlası için linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.