Zombi iOS uygulamaları Pinterest panolarından hayata dönebilir mi?

Zombi iOS uygulamaları Pinterest panolarından hayata dönebilir mi?

pinterest app storeApp Store'da bugün sayısını milyonlarla ifade edilen uygulama arasından sıyrılıp görünür hale gelmek için Pinterest panoları yeni bir alternatif haline geldi. App Pins yani uygulama pin'leri adlı yeni ürününü tanıtan Pinterest, kullanıcıların gördükleri uygulamaları doğrudan Pinterest'in mobil uygulamasından indirmelerini sağlıyor.

Pinterest'in iOS mobil uygulamasına eklenen App Pins özelliği, Pinterest'in iPad ve iPhone kullanıcılarının, beğendikleri iOS uygulamalarını Pin'lemesine de izin veriyor. Pinterest panosunda Pin'lenen mobil uygulamanın yanında mavi renkli "İndir" butonu görünüyor ve dileyen kullanıcıları App Store'a yönlendiriyor.

app store pinterest download

İşbirliği, Apple'ın, uygulama mağazasında sayısı hızla artan uygulamalarının, Pinterest gibi popüler ve halihazırda keşif odaklı bir platformda görünürlük sağlaması açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz. Zira işbirliği uygulama pinleriyle sınırlı değil.

pinterest apple

Apple tarafından hazırlanan uygulama seçkilerinin yer aldığı App Store Pinterest hesabı da bugün itibariyle platformda yer almaya başladı. Verilen bilgiye göre hesapta öne çıkan uygulamalar sezona, temaya göre değişecek ve hatta zaman zaman misafirler tarafından da  hazırlanabilecek. Bir diğer örnek için Pinterest'in kendi çalışanları tarafından hazırlanan iOS uygulamaları seçkisini burada görebilirsiniz.

Pinterest'i yeni bir komüniteyle buluşturması beklenen App Pins, aynı zamanda şirketin başta Facebook olmak üzere rakiplerinin gerisinde olduğu uygulama keşfi alanında elini güçlendirmeyi amaçlıyor.

zombi uygulamalar

App Store'da dünyanın hiçbir bölgesinde öne çıkarılmayan ve bu neden görünür olmayan uygulamaların (zombi uygulamalar) oranı gittikçe artıyor. Adjust.com'un araştırmasına göre, 2014 yılı başında zombi uygulamaların App Store'daki tüm uygulamalara oranı yüzde 74'ken, yıl sonunda bu oran yüzde 82'ye çıktı. Bu uygulamalar için Pinterest panoları yeni bir yaşam umudu olarak beliriyor. Ancak beklendiği gibi ilk etapta halihazırda ana akım hale gelmiş, bilinen uygulamalar öne çıkıyor. Yine de platformun zombi uygulamaların makus talihini değiştirip değiştirmeyeceğini izlemek, "pinteresting" olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.