Sanal gerçekliğe odaklanan ilk hızlandırıcı programlarından River'a kabul edilen 13 girişim

Sanal gerçekliğe odaklanan ilk hızlandırıcı programlarından River'a kabul edilen 13 girişim

Sanal Gerçeklik (VR) bir sonraki ana platform mu? Cevabı henüz net olmasa da geliştiricilerden film yapımcılarına, oyun endüstrisinden medyaya VR deneyimi birçok farklı endüstride test edilmeye devam ediliyor. Bu alana odaklanan girişimler de eskisine göre daha fazla destek görüyor.

San Francico merkezli Rothenberg Ventures'ın hızlandırıcı programı River da, erken aşamadaki VR girişimlerine odaklanan ilk programlardan biri. Programına kabul edilen ilk girişimleri yakın zamanda duyuran River'ın 13 girişimden oluşan seçkisi, VR uygulamalarının yalnızca eğlence ve oyunla sınırlı olmadığını ve farklı endüstrilere nasıl uyarlandığını gösteriyor. Girişimcilerin 100 bin dolar destek, eğitim, mentorlük ve süreli ofis desteği almasını sağlayan River, 2015 programı için de 25 Mayıs'a kadar yeni başvuru almaya devam ediyor.

River'ın ilk seçkisine giren VR girişimleri alfabetik olarak şöyle sıralanıyor:

iscovr

Deep Strem VR: Sağlık ve yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla VR oyunları geliştiren Deep Strem VR, sanal gerçekliğin ağrı kestiği, stresi azalttığı ve vücuda dayanıklılık kazandırdığı yönündeki araştırmalardan yola çıkıyor.

Discovr: "Kapsayıcı eğitim deneyimleri" geliştiren Discovr, VR'ın eğitim endüstrisindeki potansiyelini keşfediyor. Güneş sisteminden insan bedenine ya da Antik Roma'ya doğru sizi interaktif bir gezintiye çıkaran Discovr'ın iddiası deneyimsel öğrenmede çığır açabilecek nitelikte.

Emblamatic Group: VR alanındaki en iddialı girişimlerden olan Emblamatic Group, son olarak Sundance Film Festivali'nde izleyicileri doğrudan Suriye'deki çatışma deneyimini aktaran VR gazetecilik projesi Project Syria ile ses getirmişti. Gazeteciliğe odaklanan girişim, mobil ve 360 derece filmler için de deneyimler geliştirmeye devam ediyor.

EmergentVR: VR'ı profesyonel kullanımdan çıkarıp kitlelere getirmek isteyen girişim, "VR için Instagram" olarak tanımlanıyor.

Fove:  Göz takibininde yeni bir ufuk açan Japonya merkezli Fove, geliştirdiği ve dünyada ilk olduğunu iddia ettiği başlığıyla göz hareketleriyle nesneleri kontrol etmenizi sağlıyor.

Innerspace: Sanatsal ve kültürel deneyimlere odaklanan VR yazılım stüdyosu, farklı uygulamalar için yüksek kalitede  VR içeriği sağlıyor.

Psious: Sağlık için VR girişimlerinden biri olan Psious, özellikle korku, kaygı bozukluğu, fobi gibi rahatsızlıklar yaşayan hastaların tedavisinde VR kullanan terapistleri hedefliyor. Psious kullanan terapistler tedavi sürecini mobil cihazlarından yönetebiliyor. Ürünün Mart 2015'te piyasaya sunulması planlanıyor. Girişim İspanya merkezli.

Reload Studios: VR oyun stüdyosu yaptıkları işi bir zamanlar Call of Duty'yi geliştiren ekibin ilk ürünlerine benzetiyor. Halihazırda Disney ve Call of Duty'den sanatçılar Reload'un ekibinde yer alıyor.

SDK: Arttırılmış gerçeklik, yüz tanıma için geliştirdiği başarılı uygulamaların ardından VR'a odaklanan ilk Güney Afrikalı ajans olma iddiasındaki SDK endüstriyel eğitimler ve seyahate odaklanıyor.

Solirax: Sanal gerçeklikle eğitimi birleştiren bir diğer girişim olan Solirax, Çek Cumhuriyeti merkezli.

Triggar: Avustralya merkezli girişim, 360 derece deneyimiyle sanal gerçekliğin GoPro'su olmak istiyor.

Thotwise: Arjantin merkezli oyun stüdyosu, geliştirdiği Hum Game ile korku meraklılarına şimdiye kadar yaşamadıkları kadar ürkütücü bir deneyim sunma iddiasında.

hum game

Vantage VR: Sanal gerçeklik için biletleme ve etkinlik uygulaması olması planlanan Vantage VR, konser ve canlı yayın etkinliklerini VR ile Vantage.tv üzerinden dünyaya açmayı ve bu deneyimi satmayı amaçlıyor.

vantage.tv

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.