MechSoft ekibi, yeni bulut tabanlı yönetim girişimi ManageCat ile ABD pazarında büyüyecek

MechSoft ekibi, yeni bulut tabanlı yönetim girişimi ManageCat ile ABD pazarında büyüyecek

2014 yılında Türkiye'deki hızlı büyümesine devam ederek Deloitte Fast 500 EMEA listesine girebilen Türkiye merkezli girişimler arasına katılan MechSoft'un kurucuları bu kez Amerika'da benzeri bir başarı hikayesi yazma peşindeler. Geçtiğimiz Ağustos ayında ABD'nin Delaware eyaletinde kurdukları ManageCat'in Apache Tomcat, Apache TomEE ve Apache Tomcat tabanlı uygulama sunucularının yönetimini sağlayan platformunun ilk versiyonu duyuruldu.

2008 yılında MechSoft'u kuran ve bugün  Apache Software Foundation, OW2 Foundation, Open Web Foundation, Java Community Process gibi uluslararası kuruluşlarda Türkiye’yi temsil eden Gürkan Erdoğdu'nun kurduğu ManageCat'in kurucu ekibindeki bir diğer isim de Gökhan Erdoğdu. İkili, bugün Türkiye'de yüzlerce firmaya hizmet verdiklerini belirttikleri MechSoft'un bu pazarda yakaladığı başarının bir benzerini, öncelikle Amerika ve Avrupa pazarlarında tekrarlamak istiyorlar.

Gökhan Erdoğdu Amerika açılımlarıyla ilgili temel iki motivasyondan söz ediyor: Amerika pazarında bulut tabanlı yönetim ve izleme platformlarına olan ilgi ve olası yatırım turlarında Amerika'nın açık ara önde olması. Hatırlayacağınız gibi pazarda son olarak Google, bulut izleme servisi Slackdriver'ı satın almış ve yakın zamanda kendi bulut izleme platformunun beta versiyonunu geliştiricilerine açtığını duyurmuştu.

ManageCat'in kullanıcılara açılan ilk versiyonu, uygulama sunucusu pazarının yaklaşık yüzde 50'sini oluşturan Apache Tomcat ve TomEE uygulama sunucularının bulut üzerinden yönetilmesini ve izlenmesini sağlıyor. Tamamen ManageCat tarafından geliştirilen altyapısıyla ManageCat'in ileri versiyonlarından daha fazla kaynak eklenmesi planlanıyor. Girişimin amacı, tüm IT kaynaklarının bulut üzerinden tek bir platformda izlenebilmesi ve yönetilmesini sağlamak.

Türkiye'den e-ticaret, bankacılık, finans ve telekom gibi farklı endüstrilerden talep aldıklarını söyleyen Gökhan Erdoğdu, dünya genelinde platformu ilk test eden kullanıcıların olumlu dönüşler verdiklerini de belirtiyor.

ManageCat'in küresel bir vizyonla işe Amerika'da başlaması oldukça önemli bir adım, karşılaşacakları yoğun rekabetin şirketin avantajına olacağını ve ürünlerini geliştirmek için değerli bir geri dönüş sağlayacağını da söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.