Alibaba, Hong Kong'lu girişimler için kâr amacı gütmeyen 130 milyon dolarlık destek fonu açıkladı

Alibaba, Hong Kong'lu girişimler için kâr amacı gütmeyen 130 milyon dolarlık destek fonu açıkladı

2014 yılının internet ve borsadaki süper starı Alibaba, ülkemizde görmeye alışık olmadığımız bir fonla karşımıza çıkıyor bu sefer de. Çin merkezli olarak hizmet veren ancak Asya'nın genelinde e-ticaret ve pazaryeri alanında önemli bir pazar payına sahip olan şirket, Hong Kong merkezli olarak girişimcileri desteklemek amacıyla kâr amacı gütmeyen 130 milyon dolarlık bir fon kuruyor.

"Alibaba Hong Kong Young Entrepreneurs Foundation" adıyla yapılanacak olan vakıf, Hong Kong'lu genç girişimcilerin projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor. Fon tamamen profesyoneller tarafından yönetilecek. Seçilen girişimcilere finans yönetimi, teknik yardım ve projelerini geliştirirken ihtiyaç duydukları konularda genel hatlarıyla yardımcı olmayı hedefliyor.

Fona ek olarak Alibaba, seçeceği 200 Hong Konglu üniversite öğrencisine seçeceğini ve Çin'deki Alibaba merkezinde staj imkanı sağlayacağını da ek olarak duyurdu. Alibaba'nın kâr amacı gütmeden böyle bir projeye başlaması, üniversite öğrencilerine de tecrübe imkanı sunması, merkezi bulunduğu Çin'den farklı olarak bambaşka dinamiklere sahip Hong Kong pazarında böyle bir vakıf kurması örnek alınacak bir vizyon.

2015 yılının ikinci yarısında aktif olacak vakfın, seçeceği girişimleri ve ortaya neler çıkacağını 2016 yılında görmeye başlayacağız.

Görsel Kaynak: leungchopan/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.