Oyun sektöründe dijital/fiziksel karşılaştırması [Webrazzi PRO]

Oyun sektöründe dijital/fiziksel karşılaştırması [Webrazzi PRO]

Bir başka 'haftanın grafiği' ile karşınızdayız: rakamlarla dijital ve fiziksel yani kutulu oyun karşılaştırması.

Marché Mondial des Jeux Vidéos tarafından yapılan araştırmaya göre dijital ve fiziksel oyunların küresel olarak toplam gelir hacimlerinin yıllara göre değişimini inceleyebilirsiniz.

Araştırmaya göre 2012'de dijital oyunlar 23,9, fiziksel oyunlar ise 17,5 milyar euro küresel gelir hacmine sahipken; aynı rakam 2016'da dijital oyunlar için 46,6 milyar euro'ya çıkıp, fiziksel oyunlarda da 12,6'ya düşecek. Grafiğe detaylıca bakıldığında en çok dikkat çeken noktaysa; fiziksel yani kutulu oyunların yıllar geçmesine rağmen toplam gelir hacminden çok büyük bir kaybının olmamasının yanında dijital oyunların ise büyük bir artış yaşaması.

Şubat 2013'te yapılan araştırmada; 2014, 2015 ve 2016 rakamları tahmini olarak yer alıyor. Üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen hala değerini koruyan araştırma oyun sektörüyle ilgilenenler için zihin açıcı olabilir.

dijital-oyun-fiziksel-oyun-kuresel-gelir

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2400’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Razmarinka/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.