Çocuklar için uygulama geliştiren Fingerprint iki mobil eğitim şirketi satın aldı

Çocuklar için uygulama geliştiren Fingerprint iki mobil eğitim şirketi satın aldı

Çocuklar için mobil uygulamalar geliştiren ve geçtiğimiz yıl Dreamworks'den tam 10.9 milyon dolarlık bir Seri B yatırımı alan Fingerprint, iki önemli satın alma yaptığını açıkladı. San Francisco merkezli Fingerprint, Cognitive Kid ve Scribble Press adlı şirketleri satın aldığını aynı anda duyurdu.

2010 yılında kurulan Fingerprint, bugüne dek farklı yaşlara hitap eden pek çok oyun markasıyla milyonlarca indirme sayısına ulaşmayı başarmıştı. Aynı zamanda markalara ve geliştiricilere de farklı çözümler sunan bir platform olan Fingerprint'in Cognitive Kid ve Scribble Press satın almalarıyla birlikte elinde tuttuğu içerik (oyunlar, uygulamalar, e-kitaplar) 800'ü aşacak.

Çocukları hedefleyen uygulamala ve oyun pazarının 3 milyar dolarlık bir pazar olduğunu dile getiren Fingerprint CEO'su Nancy Maclntyre, sınıfının en iyisi eğitim odaklı içeriği üretmek ve bunları mobil olarak olarak yapmayı, çünkü her zamankinden çok fazla çocuğun mobil cihazları kullanmaya başladığını belirtti.

Bugüne dek çocukların Fingerprint'in oyunlarında 100 milyon dakikadan fazla zaman geçirmiş olduğu da paylaşılan bilgiler arasında. Fingerprint'in satın aldığı Cognitive Kid ve Scribble Press'in en önemli ortak özelliklerinden birisi de bugüne dek ödüllü uygulamalar geliştirmiş olması. Özellike eğitim kategorisinde faaliyet gösteren bu tarz uygulamaların yetkili kuruluşlarca veya eğitim regülatörleri tarafından ödüllendirilmesi ya da onaylanması oldukça önemli.

Satın almanın fiyatı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Cognitive Kids ve Scribble Press'i bünyesine katan Fingerprint daha da güçlenecek. 2011 yılında kurulan Scribble Press, 6-12 yaş arasını hedefleyen bir dijital kitap oluşturma ürünüyken, Cognitive Kid ise özellikle iPad için tasarladığı başarılı oyunlarla biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.