Nerdeicek.com, konum ve ruh haline göre eğlence mekanı keşif platformu

Nerdeicek.com, konum ve ruh haline göre eğlence mekanı keşif platformu

Türkiye genelinde ve özellikle İstanbul'da mekan keşfi için ayrılmış onlarca yerli ve yabancı girişim var. Çoğunlukla geneli hedefleyen bu uygulama ve servislerden yalnızca alkollü mekanları listelemesiyle ayrılan yeni bir site Nerdeicek.com, "alkolün icadıyla başlayan o soruna" çözüm getirmek istiyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (uzun süredir ;)) lisans eğitimine devam eden Cem Narmanlı ve Uğurcan Sevindik'in kurucu ortakları olduğu Nerdeicek.com henüz açıldı. Daha önce hepsiburada.com ve sahibinden.com gibi farklı internet şirketlerinde kısa süreli iş deneyimleri olan ikili, Nerdeicek.com'u geçtiğimiz Ekim ayında geliştirmeye başladıklarını söylüyorlar. Proje baştan sona onların imzasını taşıyor.

nerdeicek ortaköy

Akşam dışarı çıkıp, içkilerini nerede içeceklerini bilemeyen ya da yeni mekanları keşfetmek isteyenleri hedefleyen Nerdeicek.com, kullanıcılarının modu, konumu ve almak istediği alkol türünü sorguluyor ve kombinasyona göre uygun sonuçlar getiriyor. Uğurcan ve Cem, sitede bugün 300'a yakın mekanın listelendiğini söylüyorlar. Mekanlarla ilgili bilgilerse mekanların kendi web sitelerinden alınıyor. Site ana sayfasında en çok aranan, örneğin "Taksim mekanları" gibi listelere de kısa yoldan erişebiliyorsunuz.

Nerdeicek.com, alkolle ilgili içeriklerin paylaşıldığı Nerdeicek.rocks bloguyla da besleniyor. Blogda hep dışarıda olacak değil evde içme, alkol türleri ve alkollü mekanlardaki etkinliklerle ilgili içerikleri Cem ve Uğurcan hazırlıyor. Blog, sitenin şu anda bir kültür yaratmasını sağlayan en önemli kanal zira, bir mekan keşif aracı olarak Nerdeicek.com'un Zomato, Mekan.com, Mekanist ve Foursquare gibi birçok köklü rakibi bulunuyor.

Nerdeicek.com, mobile uygun olarak responsive tasarlanmış ancak bir mobil uygulaması henüz bulunmuyor. Projenin mobil öncelikli başlayabileceğini de aslında söyleyebiliriz. İkilinin planı reklamlardan gelir sağlamak.

Türkiye'de alkol reklamı üzerinde katı kısıtlamaların olması benzer girişimlerin gelir yaratması konusunda önemli bir sınırlama yaratıyor. Nerdeicek.com'un sürdürülebilirliği açısında site ve içeriğinin hassasiyetle yönetilmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.