Geleceğin bilgisayarları fare içine sığabilir: Mouse Box

Geleceğin bilgisayarları fare içine sığabilir: Mouse Box

Bilgisayar boyutları günden güne küçülmeye devam ediyor. Bugüne dek sizlerle daha önce paylaştığımız Intel Compute Stick gibi ürünler bunlara en iyi örnekler olarak gösterilebilir. Ancak Polonya merkezli bir şirketin çalıştığı Mouse Box ürünü, kendini diğerlerinden bir hayli farklı konumlandırıyor.

Mouse Box elbette ufak boyutlarıyla bir masaüstü bilgisayar performansını vermiyor ancak işleviyle ön plana çıkmaya çalışacak bir donanım girişimi olacak. Güncel oyunları oynayamıyor ve yüksek performans gerektiren fotoğraf/video işleme programlarını kullanamıyorsunuz. Ancak bu "fare bilgisayar" sizi "sunumu nerede açacağız?" gibi basit dertlerden kurtarıyor, bilgisayarınızı yanı başınızda kolayca taşıyabilmenizi de sağlıyor.

Şu anda prototip aşamasında olmasına rağmen büyük ilgi gören Mouse Box'ın çıkış tarihi hatta piyasaya sürülüp sürülemeyeceği bile şu an karşısında soru işareti bulunan konulardan. Ancak bazı teknik özellikler gösteriyor ki, bu fare bilgisayarın içinde 4 çekirdekli ve 1.4 Ghz hızında bir işlemci, micro HDMI girişi, 2 adet USB 3.0 girişi, 128 GB flaş depolama alanı ve kablosuz ağ ünitesi bulunacak. Bununla birlikte Mouse Box klasik fare işlemini de yerine getirmeye devam edecek ve gerçekten de avucunuzun içindeki bilgisayarınız olacak.

Mouse Box ne zaman seri üretime geçebilir bilmiyoruz ancak prototipin özellikle konsept olarak çok oturmuş olduğunu söyleyebiliriz. Şirket bir de tasarım ve ergonomi konusunda ürüne gerekli dokunuşları gerçekleştirirse, Mouse Box çok popüler bir uygulamaya dönüşme konusunda potansiyelini kullanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.