Indiegogo ve Vimeo'dan işbirliği açıklaması

Indiegogo ve Vimeo'dan işbirliği açıklaması

Kitle fonlama konusunda 2008 yılından bu yana faaliyette olan Indiegogo, video yayın platformu Vimeo ile önemli bir işbirliğine gideceğini resmi blogu üzerinden duyurdu. Sundance Film Festivali'nde ilk kez açıklanan Indiegogo ve Vimeo işbirliği, bağımsız yaratıcılara destek ortak paydasında buluşuyor.

30 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Vimeo'nun CEO'su Kerry Trainor'a göre bu işbirliği sayesinde bağımsız yapımcılar Indiegogo ve Vimeo bünyesinde ön plana çıkartılmaya devam edilecek. Vimeo, Indiegogo bünyesindeki bağımsız filmlere destek sağlarken Indiegogo bünyesinde ise fon toplamak isteyen girişimlerin videolarını daha çok Vimeo'da üstünde göreceğiz.

2015 yılı içerisinde Vimeo'nun Indiegogo'daki bağımsız yapımlara milyon dolarlar ile ifade edilecek rakamlara kadar fon sağlaması bekleniyor. Karşılıklı olarak bir kazan-kazan işbirliği içerisine giren iki şirketin katkı sağladığı en büyük kitle ise tabii ki kitle fonlama ile filmlerini çekmek isteyen bağımsız yapımcı ve yönetmenler olacak.

Bugüne kadar Vimeo'nun ise her zaman kreatif ve bağımsız duruşunu bu şekilde koruyacağını, bünyesindeki bağımsız yapımlara rakiplerine nazaran daha sık karşılaşmaya başlayacağız. Kitlesen fonlama ile filmlerini hayata geçirenler ise, bu filmleri yine Vimeo üstünden yayınlıyor olacak. Böylece Vimeo bağımsız sinemaseverlerin de sık uğradığı bir adres olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.