Çin hükümeti 6.5 milyar dolarlık girişim sermayesi fonuyla atağa geçiyor

Çin hükümeti 6.5 milyar dolarlık girişim sermayesi fonuyla atağa geçiyor

cin girisim sermayesi fonu 2Teknoloji ve internet coğrafi sınırları kaldırdıkça ve uluslar arasındaki rekabetin temel belirleyicisi haine geldikçe devletler de bu alanda yaptığı yatırımları artırıyor. Çin hükümeti yeni girişimleri 40 milyar Yuan (15 milyar TL - 6.5 milyar dolar) ile destekleyeceğini açıklayarak bu alanda ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Çin hükümetinin başlangıç seviyesindeki teknoloji girişimleri desteklemek için ayırdığı bu fon sadece hükümet kaynaklı olmayacak. Dolayısıyla bu gelişme sadece girişimcileri değil özel yatırımcılar için de önem taşıyor ve heyecan uyandırıyor. Zira Çin'in politik sistemi liberal ekonomiler kadar teşvik edici olmuyor.

Çin Devlet Konseyi Başkanı Le Keqiang bu yatırım fonuya gelişmekte olan endüstrileri destekleyeceklerini ifade ediyor. Devlet destekli girişim sermayesi fonlarının ekonomik gelişmeye katkısını yıllardır ABD ve İsrail gibi bu konuda etkili ülkelerde pekala görebiliyoruz ve Çin de bu konuda kendine düşeni yapmış gibi görünüyor.

Sanıyorum son dönemde ABD'li girişimcilerin ve yatırımcıların Çin'e yönelmesi, diğer yandan Alibaba ve Xiaomi gibi girişimlerin küresel pazardaki yükselişi Çin hükümetinin dikkatini çekmiş durumda. Bugünkü durum Çinli girişimcilerin başarısı olarak görülebilir ama Çin hükümeti artık daha hızlı bir büyümeyi tetiklemekte kararlı görünüyor. Tabii bizim merakla ülkemizde nasıl adımlar atılacağını görmek istiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.