Samsung yeni nesil Silikon Vadisi kampüsünü Apple, Google ve Facebook'tan önce açıyor

Samsung yeni nesil Silikon Vadisi kampüsünü Apple, Google ve Facebook'tan önce açıyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin aynı zamanda en fazla çalışılmak istenen şirketler arasında olması, sadece geliştirdikleri ürünlerle ve kariyer olanaklarıyla alakalı değil. Bu şirketlerin çalışanlarına sundukları rahat, yaratıcılığı teşvik eden çalışma ortamları, iş harici ilgi alanlarına seslenen özel konsept alanları, hem çalışan verimliliği hem de şirket imajı için çok önemli. Bu paralelde Apple'ın yürüttüğü ve son durumu geçen Ağustos ayında drone ile görüntülenen yeni kampüs projesinin 2016 yılında tamamlanması bekleniyor. Ancak bilhassa akıllı mobil cihazlarda en büyük rakibi Samsung'un Silikon Vadisi'nde devam eden kendi akıllı kampüs projesi daha erken açılış yapacak ve belki de Apple'dan, ve hatta hazırlıkları süren Google ve Facebook akıllı merkez projelerinden, rol çalacak.

Samsung kampüsünün genel teması da, Apple'ın projesinde olduğu gibi, yeşillik, doğa ve minimalizm üzerine kurgulanmış. İkisi arasındaki en büyük fark ise ebat; Samsung binası, Apple'ın yeni kampüsüne kıyasla bir hayli ufak. Zaten amaç da Silikon vadisindeki operasyonlarının bir kısmını yeni alana taşımak ve "geleceğin ofisleri" konseptine uygun olarak  en modern çevre dostu araçlarla donatılmış akıllı ofisle tabiri caizse Apple'ın köyünde "caka satmak".

Amerikalı merkezli mimarlık ofisi olan NBBJ tarafından tasarlanan yeni bina  aslında iki ana binadan oluşuyor ve binalar arasında içeriden yapılan bir yolla yürüyerek geçiş yapmak mümkün.  2015 Haziran'da kullanıma açılması planlanan ofisin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.