Özel vale hizmeti ZIRX büyük şehirlerdeki park sorununu hafifletme amacında

Özel vale hizmeti ZIRX büyük şehirlerdeki park sorununu hafifletme amacında

zirx vale park etmekGenelde şehir içi ulaşım konusunda yeni girişimlerle karşılaşıyoruz ama bu kez araç sahibi olanların park sorununu çözmek isteyen bir girişimden bahsedeceğiz. Zirx.com, sizin için aracınızı güvenli bir şekilde park eden ve istediğinizde geri getiren bir girişim.

Büyük ve kalabalık şehirlerin giderek büyüyen park sorununa çözüm bulmak isteyen Zirx, kısaca özel vale hizmeti olarak tanımlanabilir. Tamamen akıllı telefonunuzdan yönetebildiğiniz güvenli bir altyapıyla sahip. İstediğiniz noktada Zirx valesini çağırıp aracınızı emanet ediyorsunuz ve istediğinizde aracınızın getirilmesini istiyorsunuz.

Şehirde çeşitli park alanlarıyla anlaşan Zirx, 5-7 dakika kadar kısa bir süre içinde aracınızı alıp-teslim edebiliyor. Üstelik günlük 15 dolarlık ücretine bahşiş vb. tüm ücretler dahil.

zirx vale park hizmeti

Şu anda ABD'de San Francisco, Los Angeles ve Seattle'ın bazı bölgelerinde hizmet veren Zirx, araç tesliminde vale ile sürücü arasında 4 haneli bir şifre doğrulaması da yapıyor ve güvenliği elden bırakmıyor. Tıpkı taksi veya özel araç çağırma uygulamalarında olduğu gibi valenizin kim olduğunu Zirx uygulamasında görebiliyorsunuz.

İstanbul'da tutar mı?

Zirx'in İstanbul gibi kalabalık şehirler için çekici bir hizmet olduğu söylenebilir. En azından Zirx'e 6.4 milyon dolar yatırım yapan Norwest Venture Partners ve Trinity Ventures buna can-ı gönülden inanıyor.

Önümüzdeki dönemde ulaşım alanında ne gibi gelişmeler olacağını düşünürken bu gibi girişimleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Zira sürekli yolculuklara odaklanırken hemen yanıbaşındaki fırsatları gözden kaçırabiliyoruz.

Ne dersiniz Zirx'in İstanbul'da şansı var mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.